Wpis z mikrobloga

@Fekalny_okuratnik: Ja takie wysrywy o których piszesz głównie czytam na FB, oczywiście YouTube, tiktoku, rzadko trafia się konto z normalnym imieniem i nazwiskiem, normalnym zdjęciem. A jak już to wypowiedzi są dosyć powtarzalne składniowo, strasznie dużo botów. U Maciaka mało kto ci odpowie. O masz przykład
KarmelkowyZubr - @Fekalny_okuratnik: Ja takie wysrywy o których piszesz głównie czyta...

źródło: image

Pobierz
  • Odpowiedz
@Fekalny_okuratnik: kiedyś się zastanawiałem jakim cudem Polacy pozwolili na rozbiory i klęskę podczas II WŚ. Teraz nie mam złudzeń. Po wyborze patusa kibola na prezydenta nic mnie już nie zdziwi. Za 2 lata rozpocznie się władza konfopisu i karuzela s----------a rozkręci się na dobre. Nasz naród na nic lepszego nie zasługuje.
  • Odpowiedz
@ciabass: Też doszedłem do podobnych wniosków. Jeszcze kilka lat temu wierzyłem, że za całe zło w tym kraju odpowiedzialna jest władza i nieudolne rządy, że gdyby tylko naiwni emeryci nie głosowali na po-pis byłby lepiej ale nie. To społeczeństwo jest po prostu prymitywne, głupie, zaściankowe i niewyedukowane że samo wybiera sobie taką władzę. Najgorszej że w naszej demokracji ta większość wpływa pośrednio na twoje życie. Nie pozostaje chyba nic innego
  • Odpowiedz
@Fekalny_okuratnik: Przecież to o czym piszesz to Brauniarze, mający max 6% poparcia. Podejrzewam, że nawet na ukrainie jest większe poparcie dla partii prorosyjskich niż w PL.
Ja rozumiem że człowiek Platformy Obywatelskiej nie wygrał i wam przykro, ale musicie iść do przodu, świat się od tego nie zawali.
  • Odpowiedz
@Chad-z-Boboli: Braunowi bardzo szybko rośnie poparcie. Prezydentem polski został kibol, gangus i bandyta. O czym ty piszesz? Ja nie typuję żadnego kandydata tylko mówię o zjawisku jak wygląda poziom naszego społeczeństwa.

Podejrzewam, że nawet na ukrainie jest większe poparcie dla partii prorosyjskich niż w PL.

No teraz to już mocna odkleja xD właśnie tak było, ale to przed wybuchem wojny - przed tym zanim ruska chołota najechała kraj i zaczęła
  • Odpowiedz
Przecież to o czym piszesz to Brauniarze, mający max 6% poparcia.

@Chad-z-Boboli: To o czym pisze to większośc wyborców Konfederacji oraz PiS-u. Braun to wierzchołek góry lodowej. Nie bez powodu prezydent elekt przyjął znacznie ostrzejszą narrację wobec Ukrainy niż jego poprzednik, który może i był słabym Prezydentem w sprawach wewnętrznych, ale w kwestii Ukrainy i polityki wschodniej miał RIGCZ.

Wiesz dlaczego wystawili gościa, który był zdecydowanie bardziej radykalny i anty-ukraiński
  • Odpowiedz
Jeśli ukraina padnie to jest absolutnie realna szansa że rosja pójdzie dalej i nas po prostu zaatakuje.

@Fekalny_okuratnik:

Szansa, że Rosja zaatakuje kraje NATO to jakieś 0,000001%.

Ani nie mają w tym większego interesu ani wystarczających zasobów.
  • Odpowiedz
@falden Trump zajmie się swoim podwórkiem i Chinami, widać cały czas, że chce się wymigać z sojuszu jak najszybciej a Putin zrobi prowokacje w państwach bałtyckich, zobaczy, ze nie ma silnej odpowiedzi i okaże się, ze NATO nie istnieje
  • Odpowiedz
@Little_Makak To jest oczywiste, ze nie mieliśmy szans na wygrana z Niemcami, ale mogliśmy nie doprowadzać do najgorszego możliwego scenariusza czyli wojna na dwa fronty i wymordowanie 1/5 obywateli - Nasi oświeceni rządzący zdecydowali, ze najważniejszy jest „honor” a sami pierwsi uciekli za granice
  • Odpowiedz
@Pavlo389: Podjąłbym tę dyskusje tylko w formie akademickiej debaty z moderatorem. Sojusz z Hitlerem lub ZSRR też był nie realny i obwinianie tu Polaków za cokolwiek świadczy o niekompetencji.
  • Odpowiedz
Trump zajmie się swoim podwórkiem i Chinami, widać cały czas, że chce się wymigać z sojuszu jak najszybciej a Putin zrobi prowokacje w państwach bałtyckich, zobaczy, ze nie ma silnej odpowiedzi i okaże się, ze NATO nie istnieje

@Pavlo389:

Ale skoro przyjmujemy, że NATO to wydmuszka to oznacza, że cały Zachód i te wszystkie ,,zachodnie, demokratyczne wartości'' też są wydmuszkami i mają niewiele większą wartość od ruskiego miru.

W takim
  • Odpowiedz
@falden: tak samo prawactwo mówiło że nie ma szans na zaatakowanie Ukrainy. XD

Biznes nie będzie inwestował w kraju przyfrontowym, nawet jak im wykopek powie że to 0,00001% szans. Tak czy siak koszty na obronność i tak będą wzrastać u nas niebotycznie. Trzeba mieć gwóźdź wbity w mózg żeby twierdzić że Rosja dla nas nie jest zagrożeniem.
  • Odpowiedz
@ciabass: przed rozbiorami w Polsce 10% to byli Polacy czyli szlachta a reszta to chłopstwo czyli tutejsi których nie uznawano za Polaków byli niewolnikami którzy pracowali na panów. Potem rozbiory powstania chłopskie bo im naobiecywano tytułów szlacheckich za walkę i wszystko się tak toczyło w Polsce nigdy nie zaszły takie przemiany klasowo społeczne jak na zachodzie gdzie społeczeństwo dojrzało w Polsce zawsze walczyło się z jakimiś najeźdźcami teraz prawica odwołuje
  • Odpowiedz