Dla tego kraju nie ma już ratunku. I to nie ze względu na rządy polityków tylko na zidiocenie społeczeństwa. Zaraz za naszą granicą toczy się największy konflikt od czasów II wś. Jeśli ukraina padnie to jest absolutnie realna szansa że rosja pójdzie dalej i nas po prostu zaatakuje. W obliczu tej sytuacji ogromna część społeczeństwa chce: - Wyjścia polski z Unii - Zerwania relacji ze zgniłym zachodem - Żeby p0lska stała się w końcu suwerennym narodem i wielką rzeczpospolytą niczym z mitów o wielkiej lechii - Stop fikcyjnej ukrainizacji polski - Całkowitym zaprzestaniu pomocy dla ukrainy bo przecież TO NIE NASZA WOJNA
Czytam to wszystko, słyszę wypowiedzi ludzi i jestem w stanie uwierzyć że rosyjska propaganda osiągnęła u nas swój cel i wytworzyła masy pożytecznych idiotów którzy z własnej woli wejdą pod ruskiego buta. Elementarna i podstawowa kwestia, której nie rozumieją wielcy patrioci, turbo prawaki i wszystkie szury jest taka, Polska znajduje się w takim położeniu strategiczno-geograficznym, że NIE MOŻE być i nigdy nie będzie żadną suwerenną i niepodległą wyspą na środku Europy. Zawsze będziemy musieli obrać którąś ze stron, bo inaczej zostaniemy wciągnięci siłowo. Wybory prezydenckie i choćby aż 10% poparcia dla takiego szura jak braun pokazały, że mentalnie jako społeczeństwo jesteśmy bardziej wschodem niż zachodem. Mentalność się niewiele różni - zamordyzm, wiara w teorie spiskowe, narracja o zgniłym zachodzie i powrót do tradycyjnych wartości konserwatywnych. Przekaz dokładnie pokrywa się z propagandą pewnego kraju terrorystycznego ( ͡°͜ʖ͡°)
Polacy z własnego wyboru zginą w okopach i nikt nam nie pomoże. Pozostaje tylko czekać. Ludzie po prostu to wypierają.
@Fekalny_okuratnik: to nie większość, połowa to boty. Najgorsze jest to, że za to większość to bezrozumna masa i gdyby ogórek przez propagandę stał się symbolem geja to by się skończyło w Polsce kiszenie ogórków, bo to be xd
@Fekalny_okuratnik Ktoś może chcieć czegoś innego niż ty, płaku płaku. A Braun ma więcej zwolenników niż te 10%. Po prostu ludzie od razu w 1. turze głosowali na Nawrockiego, bo przekalkulowali, że Braun w prezydenckich i tak nie ma na razie szans na fotel prezydenta.
@Fekalny_okuratnik czego się spodziewać lepszego..mniej więcej od XVIIw. historia Polski to jedna wielka katastrofa, niewielką przewą na koniec IWŚ i pokonanie bolszewików. No i ostatnie 35 lat dużego rozwoju. Pytanie jaka w tym była zasługa Polaków jako ogółu, a jaka sytuacji geopolitycznej.
@Fekalny_okuratnik nie bójmy się tego powiedzieć: Polska zyskałaby na unii z federacją rosyjska, a kraj przywislanski to był najbogatszy rejon Europy wschodniej
Szansa, że Rosja zaatakuje kraje NATO to jakieś 0,000001%.
Ani nie mają w tym większego interesu ani wystarczających zasobów.
@falden: To zupełnie jak Niemcy w 1939. Tyle, że Rosja ma jedno i drugie, a jak tak dalej pójdzie, to będzie miała jeszcze dodatkowy potencjał ukraiński. Bo jest już absolutnie jasne, że na Ukrainie się nie zatrzyma, a niestety Ukraina jest z miesiąca na miesiąc w coraz gorszej sytuacji. Prawdopodobnie amerykańskie
@Fekalny_okuratnik: przeciez testoviron juz w 2009 mowil, ze to nie wina rzadu tylko oni nie maja czym rzadzic. Tu nawet merkel by nie pomogla xd A jakbysmy mieli zloza jak norwegia to r------------y w 20 lat na socjal i machlojki xd
@Fekalny_okuratnik: a ja już od paru lat mam to w chuju, więcej mnie łączy z młodym niemcem czy innym szwedem niż polakiem z podlasia czy podkarpacia, jak ruscy wejdą to głównie oni ucierpią więc naura
@deeprest: Polskę trudno porównywać do Ukrainy. W Donbasie dominuje język rosyjski, mieszka tam sporo etnicznych Rosjan, mieszkańcy wyznają tą samą religię co w Rosji. Trudno sie dziwić, że Putina interesuje kontrola nad tym obszarem. Nasze Podlasie czy Lubelszczyzna nie są dla Rosjan jakimś ważnym obszarem żeby chcieli za niego wojować.
@falden: Putina interesuje ciągniecie konfliktu, bo bez niego nie utrzyma się już u władzy. Po Ukrainie pewnie nie zaczną od Polski, wystarczy Estonia i Łotwa, gdzie akurat jest spora mniejszość rosyjska i nie będzie trudno je zająć.
kiedyś się zastanawiałem jakim cudem Polacy pozwolili na rozbiory i klęskę podczas II WŚ.
@ciabass: poczekaj, jeszcze za naszych czasów zobaczymy jak konfederacja neotargowicka będzie prosić carycę putinowską o interwencję w wsparciu obrony zachodnich granic przed imigrantami xD
kiedyś się zastanawiałem jakim cudem Polacy pozwolili na rozbiory i klęskę podczas II WŚ. Teraz nie mam złudzeń. Po wyborze patusa kibola na prezydenta nic mnie już nie zdziwi. Za 2 lata rozpocznie się władza konfopisu i karuzela s----------a rozkręci się na dobre. Nasz naród na nic lepszego nie zasługuje.
@ciabass: mam dokładnie identyczne przemyślenia. Jak uczyłem się historii nie nie mogłem zrozumieć K---A JAK MOŻNA BYŁO DOPROWADZIĆ DO ZABORÓW.
Szansa, że Rosja zaatakuje kraje NATO to jakieś 0,000001%.
Ani nie mają w tym większego interesu ani wystarczających zasobów.
@falden: Ech, myślałam, że to już jest jasne dla każdego, że Rosja chciała, chce i będzie dążyć do ataku na państwa NATO jest dla wszystkich oczywiste, ale się myliłam.
btw. w tej chwili nie ma dyskusji czy Rosja chciała zaatakować inne kraje w przypadku upadku Ukrainy na początku wojny, To jest
- Wyjścia polski z Unii
- Zerwania relacji ze zgniłym zachodem
- Żeby p0lska stała się w końcu suwerennym narodem i wielką rzeczpospolytą niczym z mitów o wielkiej lechii
- Stop fikcyjnej ukrainizacji polski
- Całkowitym zaprzestaniu pomocy dla ukrainy bo przecież TO NIE NASZA WOJNA
Czytam to wszystko, słyszę wypowiedzi ludzi i jestem w stanie uwierzyć że rosyjska propaganda osiągnęła u nas swój cel i wytworzyła masy pożytecznych idiotów którzy z własnej woli wejdą pod ruskiego buta. Elementarna i podstawowa kwestia, której nie rozumieją wielcy patrioci, turbo prawaki i wszystkie szury jest taka, Polska znajduje się w takim położeniu strategiczno-geograficznym, że NIE MOŻE być i nigdy nie będzie żadną suwerenną i niepodległą wyspą na środku Europy. Zawsze będziemy musieli obrać którąś ze stron, bo inaczej zostaniemy wciągnięci siłowo. Wybory prezydenckie i choćby aż 10% poparcia dla takiego szura jak braun pokazały, że mentalnie jako społeczeństwo jesteśmy bardziej wschodem niż zachodem. Mentalność się niewiele różni - zamordyzm, wiara w teorie spiskowe, narracja o zgniłym zachodzie i powrót do tradycyjnych wartości konserwatywnych. Przekaz dokładnie pokrywa się z propagandą pewnego kraju terrorystycznego ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Polacy z własnego wyboru zginą w okopach i nikt nam nie pomoże. Pozostaje tylko czekać. Ludzie po prostu to wypierają.
#wojna #bekazpisu #bekazprawakow #polityka #wybory
https://www.russiamatters.org/blog/would-russia-attack-nato-and-if-so-when
@IksdeHeheh:
Nawet gangsterzy mierzą siły na zamiary. Gangi w Meksyku atakują posterunki policji, gangi w Europie prawie w
@falden: To zupełnie jak Niemcy w 1939. Tyle, że Rosja ma jedno i drugie, a jak tak dalej pójdzie, to będzie miała jeszcze dodatkowy potencjał ukraiński. Bo jest już absolutnie jasne, że na Ukrainie się nie zatrzyma, a niestety Ukraina jest z miesiąca na miesiąc w coraz gorszej sytuacji. Prawdopodobnie amerykańskie
A jakbysmy mieli zloza jak norwegia to r------------y w 20 lat na socjal i machlojki xd
@ciabass: poczekaj, jeszcze za naszych czasów zobaczymy jak konfederacja neotargowicka będzie prosić carycę putinowską o interwencję w wsparciu obrony zachodnich granic przed imigrantami xD
@ciabass: mam dokładnie identyczne przemyślenia. Jak uczyłem się historii nie nie mogłem zrozumieć K---A JAK MOŻNA BYŁO DOPROWADZIĆ DO ZABORÓW.
@falden: Ech, myślałam, że to już jest jasne dla każdego, że Rosja chciała, chce i będzie dążyć do ataku na państwa NATO jest dla wszystkich oczywiste, ale się myliłam.
btw. w tej chwili nie ma dyskusji czy Rosja chciała zaatakować inne kraje w przypadku upadku Ukrainy na początku wojny, To jest