Wpis z mikrobloga

Dla tego kraju nie ma już ratunku. I to nie ze względu na rządy polityków tylko na zidiocenie społeczeństwa. Zaraz za naszą granicą toczy się największy konflikt od czasów II wś. Jeśli ukraina padnie to jest absolutnie realna szansa że rosja pójdzie dalej i nas po prostu zaatakuje. W obliczu tej sytuacji ogromna część społeczeństwa chce:
- Wyjścia polski z Unii
- Zerwania relacji ze zgniłym zachodem
- Żeby p0lska stała się w końcu suwerennym narodem i wielką rzeczpospolytą niczym z mitów o wielkiej lechii
- Stop fikcyjnej ukrainizacji polski
- Całkowitym zaprzestaniu pomocy dla ukrainy bo przecież TO NIE NASZA WOJNA

Czytam to wszystko, słyszę wypowiedzi ludzi i jestem w stanie uwierzyć że rosyjska propaganda osiągnęła u nas swój cel i wytworzyła masy pożytecznych idiotów którzy z własnej woli wejdą pod ruskiego buta. Elementarna i podstawowa kwestia, której nie rozumieją wielcy patrioci, turbo prawaki i wszystkie szury jest taka, Polska znajduje się w takim położeniu strategiczno-geograficznym, że NIE MOŻE być i nigdy nie będzie żadną suwerenną i niepodległą wyspą na środku Europy. Zawsze będziemy musieli obrać którąś ze stron, bo inaczej zostaniemy wciągnięci siłowo. Wybory prezydenckie i choćby aż 10% poparcia dla takiego szura jak braun pokazały, że mentalnie jako społeczeństwo jesteśmy bardziej wschodem niż zachodem. Mentalność się niewiele różni - zamordyzm, wiara w teorie spiskowe, narracja o zgniłym zachodzie i powrót do tradycyjnych wartości konserwatywnych. Przekaz dokładnie pokrywa się z propagandą pewnego kraju terrorystycznego ( ͡° ͜ʖ ͡°)

Polacy z własnego wyboru zginą w okopach i nikt nam nie pomoże. Pozostaje tylko czekać. Ludzie po prostu to wypierają.

#wojna #bekazpisu #bekazprawakow #polityka #wybory
  • 49
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Fekalny_okuratnik: Ja takie wysrywy o których piszesz głównie czytam na FB, oczywiście YouTube, tiktoku, rzadko trafia się konto z normalnym imieniem i nazwiskiem, normalnym zdjęciem. A jak już to wypowiedzi są dosyć powtarzalne składniowo, strasznie dużo botów. U Maciaka mało kto ci odpowie. O masz przykład
KarmelkowyZubr - @Fekalny_okuratnik: Ja takie wysrywy o których piszesz głównie czyta...

źródło: image

Pobierz
  • Odpowiedz
@Fekalny_okuratnik: kiedyś się zastanawiałem jakim cudem Polacy pozwolili na rozbiory i klęskę podczas II WŚ. Teraz nie mam złudzeń. Po wyborze patusa kibola na prezydenta nic mnie już nie zdziwi. Za 2 lata rozpocznie się władza konfopisu i karuzela s----------a rozkręci się na dobre. Nasz naród na nic lepszego nie zasługuje.
  • Odpowiedz
@ciabass: Też doszedłem do podobnych wniosków. Jeszcze kilka lat temu wierzyłem, że za całe zło w tym kraju odpowiedzialna jest władza i nieudolne rządy, że gdyby tylko naiwni emeryci nie głosowali na po-pis byłby lepiej ale nie. To społeczeństwo jest po prostu prymitywne, głupie, zaściankowe i niewyedukowane że samo wybiera sobie taką władzę. Najgorszej że w naszej demokracji ta większość wpływa pośrednio na twoje życie. Nie pozostaje chyba nic innego
  • Odpowiedz
@Fekalny_okuratnik: Przecież to o czym piszesz to Brauniarze, mający max 6% poparcia. Podejrzewam, że nawet na ukrainie jest większe poparcie dla partii prorosyjskich niż w PL.
Ja rozumiem że człowiek Platformy Obywatelskiej nie wygrał i wam przykro, ale musicie iść do przodu, świat się od tego nie zawali.
  • Odpowiedz
@Chad-z-Boboli: Braunowi bardzo szybko rośnie poparcie. Prezydentem polski został kibol, gangus i bandyta. O czym ty piszesz? Ja nie typuję żadnego kandydata tylko mówię o zjawisku jak wygląda poziom naszego społeczeństwa.

Podejrzewam, że nawet na ukrainie jest większe poparcie dla partii prorosyjskich niż w PL.

No teraz to już mocna odkleja xD właśnie tak było, ale to przed wybuchem wojny - przed tym zanim ruska chołota najechała kraj i zaczęła
  • Odpowiedz
Przecież to o czym piszesz to Brauniarze, mający max 6% poparcia.

@Chad-z-Boboli: To o czym pisze to większośc wyborców Konfederacji oraz PiS-u. Braun to wierzchołek góry lodowej. Nie bez powodu prezydent elekt przyjął znacznie ostrzejszą narrację wobec Ukrainy niż jego poprzednik, który może i był słabym Prezydentem w sprawach wewnętrznych, ale w kwestii Ukrainy i polityki wschodniej miał RIGCZ.

Wiesz dlaczego wystawili gościa, który był zdecydowanie bardziej radykalny i anty-ukraiński
  • Odpowiedz
Jeśli ukraina padnie to jest absolutnie realna szansa że rosja pójdzie dalej i nas po prostu zaatakuje.

@Fekalny_okuratnik:

Szansa, że Rosja zaatakuje kraje NATO to jakieś 0,000001%.

Ani nie mają w tym większego interesu ani wystarczających zasobów.
  • Odpowiedz
@falden Trump zajmie się swoim podwórkiem i Chinami, widać cały czas, że chce się wymigać z sojuszu jak najszybciej a Putin zrobi prowokacje w państwach bałtyckich, zobaczy, ze nie ma silnej odpowiedzi i okaże się, ze NATO nie istnieje
  • Odpowiedz
@Little_Makak To jest oczywiste, ze nie mieliśmy szans na wygrana z Niemcami, ale mogliśmy nie doprowadzać do najgorszego możliwego scenariusza czyli wojna na dwa fronty i wymordowanie 1/5 obywateli - Nasi oświeceni rządzący zdecydowali, ze najważniejszy jest „honor” a sami pierwsi uciekli za granice
  • Odpowiedz
@Pavlo389: Podjąłbym tę dyskusje tylko w formie akademickiej debaty z moderatorem. Sojusz z Hitlerem lub ZSRR też był nie realny i obwinianie tu Polaków za cokolwiek świadczy o niekompetencji.
  • Odpowiedz
Trump zajmie się swoim podwórkiem i Chinami, widać cały czas, że chce się wymigać z sojuszu jak najszybciej a Putin zrobi prowokacje w państwach bałtyckich, zobaczy, ze nie ma silnej odpowiedzi i okaże się, ze NATO nie istnieje

@Pavlo389:

Ale skoro przyjmujemy, że NATO to wydmuszka to oznacza, że cały Zachód i te wszystkie ,,zachodnie, demokratyczne wartości'' też są wydmuszkami i mają niewiele większą wartość od ruskiego miru.

W takim
  • Odpowiedz
@falden: tak samo prawactwo mówiło że nie ma szans na zaatakowanie Ukrainy. XD

Biznes nie będzie inwestował w kraju przyfrontowym, nawet jak im wykopek powie że to 0,00001% szans. Tak czy siak koszty na obronność i tak będą wzrastać u nas niebotycznie. Trzeba mieć gwóźdź wbity w mózg żeby twierdzić że Rosja dla nas nie jest zagrożeniem.
  • Odpowiedz
@Fekalny_okuratnik: z ludźmi teraz nie da się rozmawiać. Każdy p------i bzdury o jakimś autyzmie od szczepionek, zasłanianiu słońca, 5 k---a G czy jest jeszcze innym szurem. Ten naród nie zasługuje na nic dobrego. Wyjechałem z tego kraju, bo szkoda mojego zdrowia
  • Odpowiedz
@Fekalny_okuratnik: klasyczek. Mentalność ruska jest taka że zaakceptuje gorsze warunki życia jeśli Matuszka Rasija będzie "imperium". Może załatwiać sie do dziury ale ma dzień zrobiony bo Putin Silny, podbija narody. Ten sam mental osiągnął kurski w tvp. Moi rodzice, kiedyś za Kukizem, tacy troche liberałowie. Teraz? Inflacja 50%? No ale tęczowy Rafałek. 300k murzynów z Afryki wpuszczonych przez Raua? To fejk zobacz co sie dzieje na granicach. I tak w
  • Odpowiedz
@ciabass: przed rozbiorami w Polsce 10% to byli Polacy czyli szlachta a reszta to chłopstwo czyli tutejsi których nie uznawano za Polaków byli niewolnikami którzy pracowali na panów. Potem rozbiory powstania chłopskie bo im naobiecywano tytułów szlacheckich za walkę i wszystko się tak toczyło w Polsce nigdy nie zaszły takie przemiany klasowo społeczne jak na zachodzie gdzie społeczeństwo dojrzało w Polsce zawsze walczyło się z jakimiś najeźdźcami teraz prawica odwołuje
  • Odpowiedz