Wpis z mikrobloga

#budujzwykopem
#automatyka
#elektronika
Mam automat bramy przesuwnej firmy came. Monterzy podłączyli dwa przewody biały niebieski ( razem skręcone) pod wejście 2 I pomarańczowy biały ( razem skręcone) pod 7. Z tego co mówili to jest do sterowania otwarciem bramy styki typu NO, COM. Koniec tego przewodu jest doprowadzony do stacji zewnętrznej wideodomofonu ORNO. Tam jest dedykowana kostka Gate. Podłączyłem pod NO, COM. Mimo to brama się nie otwiera ani ze stacji wewnętrznej ani szyfrem. Mógłby ktoś podpowiedzieć gdzie leży problem? Jeszcze jedno mnie zastanawia. W stacji wewnętrznej mam ikonkę "drzwi" do sterowania elektrozaczepem. To działa. A ikonka bramy jest opisana jako "brama 2" gdzie wydaje mi się, że brama 2 to sterownie np bramą garażowa a nie wjazdową.
  • 4
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

• 0
@timo1990 te dwa kable dotknij ze sobą przy wideodomofonie, sprawdź czy złączenie cokolwiek ruszy bramę - jeśli nie to kabel

Z drugiej stronie miernikiem podczas otwierania wideomofonie sprawdź czy przekaźnik zwiera te styki
  • Odpowiedz
Podłączyłem pod NO, COM. Mimo to brama się nie otwiera ani ze stacji wewnętrznej ani szyfrem.

@timo1990: zacznij od sprawdzenia, czy brama reaguje na fizyczne zwieranie tych przewodów.
  • Odpowiedz