Wpis z mikrobloga

Co byście doradzili.
-Kupić małe mieszkanie w Krakowie (ok.30m²). Mam w Krakowie kilku znajomych i niedaleko rodzinę.
-Kupić średnie mieszkanie na Śląsku (+50m²). W Katowicach albo innym mieście. Nie znam tam nikogo. Na Śląsku jest więcej firm w mojej branży i lepsze stawki.
#nieruchomosci #krakow #katowice #slask

Co byście wybrali?

• Kraków 21.4% (865)
  • Śląsk 78.6% (3173)

Oddanych głosów: 4038

• 124
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

• 149
@Michael_Jackson_ trzymaj się z dala od tego syfu zwanego Krakowem tu tylko przepłacisz 20x tyle. Dajcie sobie już spokój z tym prestiżowym ściekiem. W Katowicach pewnie mniej zapłacisz za mieszkanie z większym metrażem niż w Krakowie w dodatku jak masz więcej możliwości tam to na kij ci ten Kraków. Jak chcesz do rodziny i znajomych to wsiadasz w pociąg albo a4 i jesteś w Krakowie daleko nie masz
  • Odpowiedz
@Michael_Jackson_: Nawet nie w Katowicach, ale rozejrzyj się po okolicy. Spokojnie znajdziesz fajne 80m z czynszem 500 zł za cenę 30m i czynszu 1000 zł w Krakowie. Ja uciekłem z Krk do Chorzowa i była to najlepsza decyzja w moim życiu, zostało tyle pieniędzy, że można za to kupić drugie mieszkanie, na południu Włoch i w lecie siedzieć w Polsce, a zimą w Italii.
  • Odpowiedz
  • 4
@HexenHeretic bo jestem zbyt biedny by z stąd uciec a z chęcią bym to zrobił. Za to mogę ponarzekać? Zresztą staram się o pozwolenie na budowę domu po za Krakowem. Mam działkę tylko rolną xd
  • Odpowiedz
@Lardor: no ale jak? masz kwadrat w Krk? sprzedaj i wywal do Sosnowca czy Bytomia. NIe kminie tego. Uwazam ze kazdy ma prawo narzekać, ale tez kazdy ma prawo zmienić swoje miesce na lepsze i dziwi mnie to ze tego nie robisz, skoro Krk tak ci smierdzi.
  • Odpowiedz
  • 3
@HexenHeretic ja chcę na wieś zostać w Małopolsce, Śląsk lubię ale nie na tyle mnie ciągnie by tam mieszkać. Zresztą nie pisz mi jak mam żyć mogę se tu żyć i nawalac jak to miasto z roku na rok staje się ściekiem ( ͡ ͜ʖ ͡)
  • Odpowiedz
@Lardor: ale ja ci niie pisze ja masz zyc, tylko gadanie ze nie stac cie na wioche w Malopolsce mnie dziwi. NIc sie nie dorobiles na tym kreceniu kierownica w MPK, serio? Krytykowac masz prawo, bo i jest za co. Ja tylo pytam czemu nie chcesz zmienic, a argumentu ze cie nie stac jakos nie dociera do mnie.
  • Odpowiedz
  • 2
@HexenHeretic nie pisałem, że nie dorobiłem tylko, że nie chcą dać mi pozwolenia na budowę domu na działce która mam i na której chciał bym się budować. (Działka rolna) Krytykować każdy ma prawo szczególnie wiecznie się krytykuje tych co nie żyją a krytykują a ja żyję całe życie w Krakowie i krytykuje proste.
  • Odpowiedz
nie chcą dać mi pozwolenia na budowę domu na działce która mam i na której chciał bym się budować. (Działka rolna)

@Lardor: działka rolna, jak sama nazwa wskazuje, służy do rolnictwa, nie do budowania domów
  • Odpowiedz