Hulajnogi elektryczne są moim zdaniem wynalazkiem niebezpiecznym. To powinno mieć jakąś bardzo ograniczoną prędkość i jak już to powinna być jakaś granica wieku korzystania z nich.
Natomiqst, moją uwagę zwróciło ostatnie zdanie, z którym do końca się nie zgadam- owszem, z pojazdami coś trzeba zrobić, bo jazda nimi jest ryzykowna.
Jednak, moim zdaniem większym problemem jest brak myślenia i błędy wychowawcze, które skutkują różnymi ekscesami. Bo na dobrą sprawę, obaj panowie mogliby się rozbić na rowerku dla 2 letnich dzieci i nie widzieć w tym problemu. Bo kto zabroni. #wypadek #hulajnogaelektryczna #j--------e
Pracuję na 999. Nie ma dnia żebyśmy nie wysyłali karetki do dzieciaka, który miał wypadek na hulajnodze. Pół biedy jak mają kask.
@BlueGryf: Bo są popularne? To i tak brzmi dobrze, z tego co piszesz, że w ciągu dnia się trafi. Chłopie, one stoją na każdym zakręcie. To jest sukces.
oczywiście, niezniszczalna hulajnoga z małymi kółeczkami lepsza niż koło 28''.
@G06DbT: oczywiście, że smieszkuję. ale chcę tylko podkreslic że są hulajnogi i hulajnogi. bo to że ktoś sie w---------ł przy 20km/h na 8 calowych kółeczkach, nie oznacza że szerokie szosowe oponki 11 cala nie dają rady, nawet i w terenie. bo dają radę. ja nierówności nie czuję, i manety nie odpuszczam przy byle wybojach. ;)
@tesknilam_: to powinno tylko jeździć na ścieżkach rowerowych a jak się porusza na normalnym chodniku to max 7km/h i ogolny zakaz jazy na jezdni. Ja się boje rowerem jeździć wiecej niż 20 bo znamy nasze pobocza na jezdni. A jak jest chodnik to zaraz uciekam na niego jak sznur aut za mna jedzie.
Ja tam lubię jak jest cieplo pojechać do pracy na hulajnodze , jestem praktycznie w tym samym czasie co autem , a hulajnoga z dwoma silnikami to jest tak sprawne poruszanie ,ze szok.
Natomiqst, moją uwagę zwróciło ostatnie zdanie, z którym do końca się nie zgadam- owszem, z pojazdami coś trzeba zrobić, bo jazda nimi jest ryzykowna.
Jednak, moim zdaniem większym problemem jest brak myślenia i błędy wychowawcze, które skutkują różnymi ekscesami. Bo na dobrą sprawę, obaj panowie mogliby się rozbić na rowerku dla 2 letnich dzieci i nie widzieć w tym problemu. Bo kto zabroni. #wypadek #hulajnogaelektryczna #j--------e
źródło: temp_file8209182232802468986
Pobierz@tesknilam_: kim chcesz to robić?
niebezpieczny tak jest pajac na hulajnodze, a nie ona sama. Ale. co się dziwić jak jedyne co ludzie rozumieją to mandaty i ograniczenia?
Jazda we dwie osoby, zapi...nie na chodniku ile fabryka dała (jeszcze czasmi debili na Ciebie trąbi), płynna zmiana z chodnika na ulicę.
Kabel od prodiża sam się do ręki wkłada
@tesknilam_: ma, tylko każdą blokadę da się zdjąć. A prawa fizyki jakie są takie są i ich nie zmienisz
@tesknilam_: Przecież ma.
@BlueGryf: Bo są popularne? To i tak brzmi dobrze, z tego co piszesz, że w ciągu dnia się trafi. Chłopie, one stoją na każdym zakręcie. To jest sukces.
@tesknilam_: mówi się "dać małpie brzytwe", brzytwa sama w sobie nie jest tak niebezpieczna
@G06DbT: oczywiście, że smieszkuję.
ale chcę tylko podkreslic że są hulajnogi i hulajnogi.
bo to że ktoś sie w---------ł przy 20km/h na 8 calowych kółeczkach, nie oznacza że szerokie szosowe oponki 11 cala nie dają rady, nawet i w terenie.
bo dają radę. ja nierówności nie czuję, i manety nie odpuszczam przy byle wybojach. ;)
Moim zadaniem niebezpieczne są samochody, przez które jest 3000 ofiar rocznie, a nie hulajnogi przez które jest 5 ofiar rocznie, ale co ja tam wiem.
@tesknilam_: przecież dokładnie tak jest xD