Wpis z mikrobloga

Hulajnogi elektryczne są moim zdaniem wynalazkiem niebezpiecznym. To powinno mieć jakąś bardzo ograniczoną prędkość i jak już to powinna być jakaś granica wieku korzystania z nich.

Natomiqst, moją uwagę zwróciło ostatnie zdanie, z którym do końca się nie zgadam- owszem, z pojazdami coś trzeba zrobić, bo jazda nimi jest ryzykowna.

Jednak, moim zdaniem większym problemem jest brak myślenia i błędy wychowawcze, które skutkują różnymi ekscesami. Bo na dobrą sprawę, obaj panowie mogliby się rozbić na rowerku dla 2 letnich dzieci i nie widzieć w tym problemu. Bo kto zabroni. #wypadek #hulajnogaelektryczna #j--------e
tesknilam_ - Hulajnogi elektryczne są moim zdaniem wynalazkiem niebezpiecznym. To pow...

źródło: temp_file8209182232802468986

Pobierz
  • 72
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

powinno mieć jakąś bardzo ograniczoną prędkość

powinna być jakaś granica wieku korzystania z nich

@tesknilam_: przecież na obie te rzeczy są przepisy. Wystarczy, że będą egzekwowane przez użytkowników, rodziców, policję czy sprzedających w sklepach.
A że nie są to inna sprawa. Zresztą, które przepisy są respektowane nawet przez policję.

I ten pijany 15-latek xD
  • Odpowiedz
@tesknilam_: W skali globalnej, szacuje się, że co roku w wypadkach drogowych ginie około 1,3 miliona osób.
Zakazać samochodów kurde albo ograniczyć ich prędkość do 20 km na godzinę i wymagać specjalnych poduszek na masce samochodu żeby w razie zderzenia z pieszym lądował na mięciuszkiej poduszce
  • Odpowiedz
@tesknilam_: Hulajnogi toczące się ledwo 25km/h to jest jakaś porażka. One się powinny rozpędzać do 30-35km/h z zapasem mocy. Niech będzie jakieś szkolenie do nich, ale obecnie LEGALNE hulajnogi to IMO złom.
  • Odpowiedz
rowerami ludzie posyłają 30km/h+ po ścieżkach czy chodnikach i to wam nie przeszkadza.

@frems: i tu jest pewien niuans, który odczułem na własnej skórze jadąc w okolicy 30km/h, gdy przez nierówność terenu której nie zauważyłem, "zaliczyłem glebę" i złamałem obojczyk - jadąc rowerem z amorem nawet bym tej nierówności nie zauważył
  • Odpowiedz
@tesknilam_: Zakazy to sobie mogą być, co z tego. Zakaz jeżdżenia na hulajnogach pod wpływem też jest ( ͡° ͜ʖ ͡°)
@frems: Rzadko widuję, aby ktoś jeździł po ścieżkach w środku miasta tak szybko (a hulajnogi jeżdża częściej po chodnikach), a poza tym rower jest znacznie stabilniejszy i bardziej zwrotny. Za to pełna zgoda, że jak ktoś jeździ po ścieżkach w centrum miasta 30
  • Odpowiedz