Aktywne Wpisy

gonzo91 +75
#gielda
OKI oficjalnie ograniczone do GPW. Szykuje się gigapompa.
OKI oficjalnie ograniczone do GPW. Szykuje się gigapompa.
źródło: temp_file5637701514831927187
Pobierz
Piotrek7231 +123
#mecz
źródło: temp_file1450869082415563511
Pobierz

Natomiqst, moją uwagę zwróciło ostatnie zdanie, z którym do końca się nie zgadam- owszem, z pojazdami coś trzeba zrobić, bo jazda nimi jest ryzykowna.
Jednak, moim zdaniem większym problemem jest brak myślenia i błędy wychowawcze, które skutkują różnymi ekscesami. Bo na dobrą sprawę, obaj panowie mogliby się rozbić na rowerku dla 2 letnich dzieci i nie widzieć w tym problemu. Bo kto zabroni. #wypadek #hulajnogaelektryczna #j--------e
źródło: temp_file8209182232802468986
Pobierz@tesknilam_: przecież na obie te rzeczy są przepisy. Wystarczy, że będą egzekwowane przez użytkowników, rodziców, policję czy sprzedających w sklepach.
A że nie są to inna sprawa. Zresztą, które przepisy są respektowane nawet przez policję.
I ten pijany 15-latek xD
Zakazać samochodów kurde albo ograniczyć ich prędkość do 20 km na godzinę i wymagać specjalnych poduszek na masce samochodu żeby w razie zderzenia z pieszym lądował na mięciuszkiej poduszce
@frems: i tu jest pewien niuans, który odczułem na własnej skórze jadąc w okolicy 30km/h, gdy przez nierówność terenu której nie zauważyłem, "zaliczyłem glebę" i złamałem obojczyk - jadąc rowerem z amorem nawet bym tej nierówności nie zauważył
@frems: Rzadko widuję, aby ktoś jeździł po ścieżkach w środku miasta tak szybko (a hulajnogi jeżdża częściej po chodnikach), a poza tym rower jest znacznie stabilniejszy i bardziej zwrotny. Za to pełna zgoda, że jak ktoś jeździ po ścieżkach w centrum miasta 30