Wpis z mikrobloga

@IV_RP: a szczucie na matke jest normalne? Przeciez gosciu juz w tamtym momencie byl po wyroku. Co niby takim szczuciem chcieliscie osiagnac poza osmieszeniem dziecka i zakonczeniem jego zycia? Trzeba byc chorym, zeby doprowadzic do takiej sytuacji.
  • Odpowiedz
@ivbefre Brawa dla tego pana za jego przemiane od Kato szura z frondy do człowieka, który kieruje się wartościami chrześcijańskimi i szanuję poglądy innych. Potrafi piętnować hipokryzje wśród ludzi, którzy uważają się za wierzących a mają za nic drugiego człowieka.
  • Odpowiedz
Przecież na ta k---a matecki powinna się bać wyjść na ulicę, a na plucie mu w mordę powinien być imunitet dla obywateli.

Spuściłbyś wzrok w polbruk i udawał, że cię nie ma, ale w necie - wiadomka ( ͡° ͜ʖ ͡°) Jestem tego absolutnie pewny.

@Parker_:
  • Odpowiedz
@ivbefre: Jak ktoś się zastanawiał jak powstaje reżim i jak ludzie mogli do tego dopuścić to właśnie tak - 30% społeczeństwa linczuje (jak na razie 'werbalnie') kogoś kto nie podpasował partii. Jak by mieli okazje to by do fizycznych ataków pewnie też doszło. Wystarczy odpowiednia eskalacja i będą nas zgodnie z literą prawa terroryzować po przejęciu władzy.
  • Odpowiedz
A mi sie wydaje że terlikowski właśnie sie nie zmienił. On zawsze miał własne poglądy, po prostu kiedyś jego poglądy wyglądały dla wszystkich jak ślepa wiara, a tymczasem ludziom tak już odebało że terlikowski właśnie jest głosem całkowitego rigczu i rozumu.

@Skyworld: Kilka przykładów tego rigczu i rozumu który wcale nie wygląda jak ślepa wiara i fanatyzm. Facet się bardzo zmienił jak i jego ton wypowiedzi.

„P----------y używają tylko dziwkarze.”
  • Odpowiedz
Terlikowski absolutny rigcz - racjonalny, centrowy głos w twoim domu. W ostatnich latach walczy o podwyższenie standardów debaty publicznej i szacunku do drugiego człowieka. A jeszcze w poprzedniej dekadzie był redaktorem naczelnym Telewizji Republika i razem z Kaniami i Rachoniami odbierał smak życia.
  • Odpowiedz
Terlikowski to ciekawy przykład, że nawet największy fanatyk może odnaleźć rozum. Lata temu bym mu ręki nie podał a teraz coraz częściej zdarza mi się go czytać.

@ChciwyMaslak: a najgorsze jest to, że on tak drastycznie nie zmienił poglądów, a po prostu inni odjechali
  • Odpowiedz
A to to już wyjątkowo prawackie skrzywienie

@janekplaskacz: nie nazywaj tych s--------n pisowskich prawakami. To są socjaliści pobożni. Im się marzy kolejny PRL ale taki żeby partia PiS zamiast PZPR rządziła
  • Odpowiedz
@ivbefre: Ja serio nie rozumem po jaką cholerę Kaczyński trzyma takiego odklejeńca. Wczoraj Matecki był w programie Kanału Zero (tym z granicy) i gdybym nie wiedział kto to jest, to bym śmiało strzelał że jakiś gaśniczak, bo nawet jak na Konfederację to retoryka była zbyt ostra. PiS, który chciał być umiarkowaną prawicą ma posła, który jest radykalniejszy od far-rightów? Co tu się wydarzyło?

Z drugiej strony Tusk trzyma Zembaczyńskiego czy
  • Odpowiedz
via Android
  • 0
@piker Obie partie mają swoje psy gończe, które wypuszczają, by ujadały i tym samym obsługiwały najbardziej oszołomski elektorat. W PiS takimi ludźmi jest np. Szmatecki lub Tarczyński, a u Tuska służy obecnie Giertych, wcześniej Niesiołowski. To jest bardziej wyrachowane, niż się wydaje na pierwszy rzut oka.
  • Odpowiedz
@ivbefre: No nieee, nie zestawiajmy Tarczyńskiego z Mateckim - Tarczyński to inna liga, jest jednym z bardziej znanych polskich polityków w USA obecnie, ma konserwatywne poglądy (i to trochę na styl amerykański właśnie), ale nie pamiętam by kogoś bluzgał czy otwarcie mówił o wychodzeniu z UE (bo to nie to samo co sprzeciw wobec federalizacji UE). Dla mnie to Sikorski tego ugrupowania - ma swoje odpały, ale przez dobre zrozumienie
  • Odpowiedz