Aktywne Wpisy

Karolaaa555 +8
Jak ja chyba zacznę płacić jakimś randomom żeby się ze mną kolegowali. Myślałam, że jak zdam tą maturę to będzie super, że będzie zero zmartwień. A teraz wsm tęsknię bo przynajmniej nie miałam czasu na myślenie i wymyślanie takich bzdur tylko focusowałam się na nauce. Jedynie co mi poprawia humor to granie w te durne gry przez które przesiedziałam lata na dupie i nabawiłam się fobii społecznej przez którą dostaję codziennie pytania

donfallo +121
źródło: temp_file4528602832762711303
Pobierz

Jaki jest najlepszy sposób na inwestowanie 800+, żeby nowonarodzony typek miał jakiś start w pełnoletność?
Czy faktycznie obligacje, czy coś innego? Mimo najszczerszych chęci - CFD nie wchodzi w grę :P
Rozumiem, że przy takim inwestowaniu nie patrzę na to, że np. "dzisiaj jest w okolicy ATH i może lepiej poczekać aż spadnie", tylko "dostaję pieniądze, to wpłacam"?
Tak, jeśli rzeczywiście planujesz inwestować to do osiemnastki pierworodnego to czas wejścia ma tu bardzo małe znaczenie
time is more important that timing..
wrzucasz zlecenie, i zapominasz.
Komentarz usunięty przez autora Wpisu
W sumie to można jeszcze przemyśleć wrzucanie tego np. w jakiś ETF przez 6 lat i po tym czasie zdecydować czy wypłacić i wtedy w ROD (12 lat) większą kwotę. Potem
Ale jeśli mam możliwość, to chcę wspomóc własne dziecko.
I nie na 30 urodziny a na 24 i moim zdaniem dopiero wtedy zaczyna się dorosłość. Wcześniej to jeszcze jest
@KishonaKapusta: obligacji rodzinnych nie da zamienić na inne. Można je kupować tylko za równowartość wypłaconego świadczenia 500/800+ i raz zakupione nie powodują odnowienia tego limitu nawet po ich sprzedaniu.