Aktywne Wpisy
Ten_spod_piatego +396
Szczerze mówiąc, łudziłem się, że Polska zrobiła krok do przodu. Ale afera z KPO pokazała mi coś zupełnie innego — mentalnie spora część naszego społeczeństwa nadal tkwi na wschodzie.
Pracuję w dużej firmie. Wszystko działa legalnie — pełne ozusowanie, delegacje, faktury, umowy. Myślałem, że to już od dawna standard. Aż tu ostatnio stoję w kolejce do piekarni i widzę, jak kobieta czeka na koleżankę, która przynosi jej… kopertę z wypłatą. Nie „po cichu”,
Pracuję w dużej firmie. Wszystko działa legalnie — pełne ozusowanie, delegacje, faktury, umowy. Myślałem, że to już od dawna standard. Aż tu ostatnio stoję w kolejce do piekarni i widzę, jak kobieta czeka na koleżankę, która przynosi jej… kopertę z wypłatą. Nie „po cichu”,

Qersoui +178
Chciałbym wierzyć, że ta afera będzie gamechangerem i podejście Polaków do bogatych się zmieni, że wzrośnie świadomość klasowa i przedsiębiorcy stracą status bożków. Ale znając życie sprawa przycichnie i za miesiąc ludzie zarabiający minimalną dalej będą kłaść się rejtanem przed opodatkowaniem bogatych,
#kpo #antykapitalizm #januszebiznesu #januszex #kolchoz
#kpo #antykapitalizm #januszebiznesu #januszex #kolchoz

źródło: comment_nDfdx9duv7JKmsYl9WkRHI9ZgEbN59f2.jpg
PobierzKomentarz usunięty przez moderatora
W w tym wypadku bardzo trafne.
Gdyby miało to miejsce, Tuski, Ikonowicze i inne Szumlewicze byłyby pośmiewiskiem mediów 24/7.
@ArturoMaran: A co było z przeprosinami Tuska za obiecywanie obniżki podatków, "czarne jest białe" Kaczyńskiego, likwidacją fotoradarów Tuska itp? Media jeżeli widzą, że jakiś lapsus językowy albo zmiana poglądów przyniesie im oglądalność tą ja wypunktują. Różnica jest taka, że Tusk, Kaczyński, Miller czy Piechociński nie w każdym wywiadzie powiedzą