Wpis z mikrobloga

• 15
@milo77: No właśnie też tego nie rozumiem - wszedłem tam ze dwa razy i wybór był mniejszy, a ceny wyższe niż na AliExpress, więc dlaczego ktoś z tego korzysta?
  • Odpowiedz
  • 12
@odgrzybiacz i wcale to, że niektóre nakładki na androida od niektórych producentów telefonów instalują go co miesiąc, nie wpływa na ten wynik xd

Mój przykład, fajny telefon Motorolka edge 30 ultra, swego czasu najtańszy telefon z snapem 8+ gen 1, co miesiąc wymusza instalacje minimum 3 aplikacji w tym zawsze jest temu, a ja co miesiąc minutę później je odinstalowuje xd
  • Odpowiedz
@milo77 @ms93 temu to jeden centralny sklep, a w AliExpress macie wielu sprzedawców. Dzięki temu jest lekka selekcja ciekawszych produktów, a na Ali trzeba samemu sobie wyszukać. Ja wolę Ali, a moja żona ma Temu i czasami zamawiamy tu lub tu :D
  • Odpowiedz
@sayanek
Aktualnie telefon ze Snapem 8+ gen.1 można mieć za 1100zł - Motorola Thinkphone. Parametry te same co w Edge 30 Ultra, ale wykonanie jeszcze lepsze. W tych pieniądzach ten model nie ma aktualnie żadnej konkurencji.

@vateras131
Podobnie jak @PfefferWerfer potwierdzam, że i u mnie na ww. Thinkphone nic takiego nie ma miejsca, żadnych przymusowych instalacji apek. Motorola zaraz po Pixelach ma chyba najlżejszą nakładkę spośród wszystkich marek na rynku.
Ps.
  • Odpowiedz
@yaszczur
Nie mówię, że już teraz będę się przesiadać. Myślę że jeszcze do przyszłego roku moja Motka pociągnie na luzie więc albo kupię już nowa generację, albo obecną w znacznie niższej cenie. Tak czy inaczej, dobrze wiedzieć, że niekoniecznie instalują syf.
  • Odpowiedz
@yaszczur tel brany z xkomu za gotówkę, nie żadne abo czy coś. Więc żadnych apel operatora niema.

Jak nie zapomnę to następnym razem jak wyskoczy to próbie screeny i was zawołam ( ͡º ͜ʖ͡º)

Ps. Kupowałem go z 2 lata temu to chodził coś w okolicach 2,2k i wtedy był najtańszym z 8+gen1. :)
  • Odpowiedz