Wpis z mikrobloga

Treść przeznaczona dla osób powyżej 18 roku życia...
  • 152
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

Dwa razy tak inpost moje paczki zgubił.

Za pierwszym razem jeszcze drukowali pełne numery telefonów, więc zadzwoniła do mnie babeczka, spotkaliśmy się, przekazała paczkę, dzięki dzięki, pełna kulturka.

Za drugim razem paczka wyparowała z systemu i oficjalnie nie dotarła, za to jej zawartość pojawiła się na OLX od kogoś z mojej dzielnicy, oczywiście w reklamacji zalinkowałem inpostowi ofertę - nie wiem, czym tę osobę postraszyli, ale zawartość do mnie wróciła. Niestety, przedmiot
  • Odpowiedz
@XkemotX o jak dobrze Cię rozumiem, bo dwa razy w życiu zostałem posądzony o kradzież, dwa razy znalezione portfele i dokumentami w środku. Oczywiście oddane i inba bo były “pełne” gotówki :)
  • Odpowiedz
Okazało się że Inpost wsadził tam z jakiegoś powodu paczkę jakiejś kobietki,

@XkemotX: Raczej Inpost jej tam nie włożył dokowo, tylko yntelygentna pani zapewne miała muliskrytke(take coś, że mamy np. 3 paczki w jednej skrytce)

Zapewne wyjęła np. 2 paczki, trzeciej nie zauważyła i zamknęła paczkę, w systemie odhaczyła paczki odebrane = skrytka pusta
  • Odpowiedz
@XkemotX: dobrze zrobiles tylko unlucky ludzie, jakbys nie oddal to niestety mialbys po kilku dniach telefon od Inpostu i same problemy, co nieco wiem ;)
  • Odpowiedz
@XkemotX: a wiesz, ze teraz baba moze dodatkowo zglosic do inpostu, ze nie dostala paczki i inpost zglosi sie do ciebie po ta paczke a ty nie masz dowodu, ze jej ta paczke oddales? xD
  • Odpowiedz
@XkemotX: mieliśmy podobną sytuację, ogólnie nie musisz się martwić bo inpost długo trzyma monitoring z paczkomatów. Odbierałem paczki, w skrytce były 3, różowa mówiła że miały być dwie, ale może zapomniała o jakiejś czy coś - nie miałem czasu się zastanawiać. W domu otwiera, pierwsza, druga, zonk - w trzeciej jakaś kiecka, ona nie zamawiała z ja tym bardziej. Kiecka poleciała w paczce na szafę, po miesiącu telefon do różowej
  • Odpowiedz
via Android
  • 2
@reksio10 Mam bo wszystko nagrałem, łącznie z otwarciem paczki przy niej zanim ją podałem, a nawet nagrałem sam proces rozpakowywania moich wszystkich paczek, bo AliExpress lubi mnie raz na kilkadziesiąt zamówień wydymać i zawsze sobie nagrywam dowody gdyby czegoś nie dosłali/zepsuli.
  • Odpowiedz
@Konto4Czarnolisto: Ja też kiedyś na grupie fb zobaczyłem moją paczkę, już były cenzurowane dane, skontaktowałem się z babką, podjechałem w dogodnym dla niej terminie po odbiór, jeszcze jej ptasie mleczko z milki za przysługę dałem.
  • Odpowiedz
@XkemotX: znalazłem z 5 lat temu telefon, stara Nokia w czasach smartfonow, no ale czyjaś własność, włączona, jest zasięg

Blokada ekranu wtedy to była gwiazdka-ok, wiec odblokowalem, ale nie ma kontaktów typu mama, tata, brak SMS

zadzwonilem na ostatnio wybierany numer
  • Odpowiedz