Wpis z mikrobloga

Z jakich map korzystacie w górach?
Szukam czegoś darmowego, działającego offline, więc mapa-turysyczna odpada, nie podoba mi się jej model subskrypcyjny, mapy.cz były świetne, ale wprowadzili opłaty dla wgranego więcej, niż 1 kraju, też w formie subskrypcji, teraz znowu testuję locus.map, ale on nie pozwala na wyznaczenie trasy offline, jedynie jej podgląd, chyba że znowu wykupi się subskrypcję. Czy znacie coś dobrego i darmowego, albo gdzie płaci się raz i zapomina?

#mapy #gory #tatry
  • 14
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@PustyCzlowiek: jeżeli szukasz czegoś w rodzaju "papierowej mapy w telefonie" to jest taka prosta aplikacja "Szlaki Tatry". Niestety jak sama nazwa wskazuje ogranicza się tylko do Tatr (polskich i słowackich). Można na niej punkt po punkcie zaplanować wycieczkę, pokazuje czasy przejścia, profil wysokości. Działa offline i jest darmowa.
  • Odpowiedz
Ja mam pobrane trzy kraje i wszystko działa offline

@high_hopes: możliwe, że pobrałeś dane tych trzech krajów przed wprowadzeniem wersji premium około roku temu?
  • Odpowiedz
@PustyCzlowiek: nie ma nic lepszego niż mapy.cz. 40 zlotych za rok premium, mozna pobrać caly swiat offline, zapisywać swoje trasy, udostępniać, łatwo tworzy sie gpx np do nawigacji do zegarka
  • Odpowiedz