Wpis z mikrobloga

Hejka. Mam do was ważne pytanie:
Czy uważacie że powinno sie walczyć z dyskryminacją?
Jeśli wasza odpowiedź brzmi TAK to powinniście wzburzyć się na informację że władze ITF celowo od lat dyskryminują tenisistów karząc im wykonywać większą pracę za tę samą płacę.

Turnieje Wielkiego Szlema zarządzane przez ITF to jedyne turnieje w których mężczyźni MUSZĄ grać więcej setów więcej niż kobiety (do 3-5 wygranych gdy kobiety do 2-3 wygranych) i spędzać na korcie znacznie więcej czasu niż kobiety.
I tak też będzie podczas zaczynającego się dziś Wimbledonu.

Pragnę również przypomnieć że WTA, ATP i ITF to są różne organizacje (różne firmy) i nie można mieć pretensji za to że firma A (czyli WTA jest gorzej zarządzana od firmy B (ATP) wobec czego mniej płaci swoim pracownikom (tenisistkom) natomiast firma C (ITF) która zarządza turniejami wielkoszlemowymi już jak najbardziej dyskryminuje mężczyzn płacąc im tyle samo każąc im wykonywać o wiele większą pracę nie płacąc przy tym za ich nadgodziny.
I to jest właśnie ta prawdziwa a nie urojona dyskryminacja w pracy.

#tenis #sport #pieniadze #dyskryminacja #praca #dyskryminacjamezczyzn #wimbledon
4pietrowydrapaczchmur - Hejka. Mam do was ważne pytanie:
Czy uważacie że powinno sie ...

źródło: unnamed

Pobierz
  • 3
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@4pietrowydrapaczchmur: Nie wiem czy jeszcze rozkrece dyskusje. Zapytasz od jak dawna ogladam tenis, od niedawna ale za to zajebiscie sie wkrecilem.
Zastanawiam sie czy moze chociaz sam final babki by mogly grac do 3 wygranych setow. Bylo kiedys tak?
  • Odpowiedz