Aktywne Wpisy

Karolaaa555 +12
Jak ja chyba zacznę płacić jakimś randomom żeby się ze mną kolegowali. Myślałam, że jak zdam tą maturę to będzie super, że będzie zero zmartwień. A teraz wsm tęsknię bo przynajmniej nie miałam czasu na myślenie i wymyślanie takich bzdur tylko focusowałam się na nauce. Jedynie co mi poprawia humor to granie w te durne gry przez które przesiedziałam lata na dupie i nabawiłam się fobii społecznej przez którą dostaję codziennie pytania

wfyokyga +107
Dobranoc
źródło: temp_file497302056630926366
Pobierz

Czy uważacie że powinno sie walczyć z dyskryminacją?
Jeśli wasza odpowiedź brzmi TAK to powinniście wzburzyć się na informację że władze ITF celowo od lat dyskryminują tenisistów karząc im wykonywać większą pracę za tę samą płacę.
Turnieje Wielkiego Szlema zarządzane przez ITF to jedyne turnieje w których mężczyźni MUSZĄ grać więcej setów więcej niż kobiety (do 3-5 wygranych gdy kobiety do 2-3 wygranych) i spędzać na korcie znacznie więcej czasu niż kobiety.
I tak też będzie podczas zaczynającego się dziś Wimbledonu.
Pragnę również przypomnieć że WTA, ATP i ITF to są różne organizacje (różne firmy) i nie można mieć pretensji za to że firma A (czyli WTA jest gorzej zarządzana od firmy B (ATP) wobec czego mniej płaci swoim pracownikom (tenisistkom) natomiast firma C (ITF) która zarządza turniejami wielkoszlemowymi już jak najbardziej dyskryminuje mężczyzn płacąc im tyle samo każąc im wykonywać o wiele większą pracę nie płacąc przy tym za ich nadgodziny.
I to jest właśnie ta prawdziwa a nie urojona dyskryminacja w pracy.
#tenis #sport #pieniadze #dyskryminacja #praca #dyskryminacjamezczyzn #wimbledon
źródło: unnamed
PobierzZastanawiam sie czy moze chociaz sam final babki by mogly grac do 3 wygranych setow. Bylo kiedys tak?
źródło: 515279745_1233273418594416_5978023787727642283_n
Pobierz