Aktywne Wpisy

Witam. Ostatnio byłam tu 3 lata temu.
Co się zmieniło na Wykopie Mireczki i Mirabelki? ;o
Co się zmieniło na Wykopie Mireczki i Mirabelki? ;o

co robicie? ʕ•ᴥ•ʔ
Skopiuj link
Skopiuj link

Regulamin
Reklama
Kontakt
O nas
FAQ
Osiągnięcia
Ranking
C TO JEST PRAWDZIWA POTĘGA!
Posłuchaj amatorze. Jeśli kodujesz na jakimś obsr*nym linuxie daj boże windowsie to jesteś nikim. Ja napisałem swój własny system, do niego zrobiłem swoje własne IDE oraz wymyśliłem swój język.
Zrobiłeś sklep internetowy w godzinę używając frameworka? XD AMATORKA. Typowe pójście na łatwiznę dzisiejszych płatków śniegu.
Ja spędziłem ostatnie pół roku na pisanie własnego frameworka dzięki temu zrobiłem swój sklep internetowy w 30 minut.
Nie ma czegoś takiego jak praca w security, backendowiec, frontendowiec, game dev, analityk danych.
Gdyby medycyna miała takich chłopów oderwanych od pługa jak programiści to już dawno zniknęłyby specjalizacje jak stomatolog, neurolog, ginekolog bo żeby dostać się na jakiś staż w szpitalu to musiałbyś na rozmowie rekrutacyjnej przeprowadzić operacje serca, odpowiedzieć na 100 pytań z zakresu neurologii, 100 z stomatologii, urologii, psychiatrii, weterynarii bo inaczej ch*j z ciebie nie pasjonat a tym bardziej doktor.
Frajerzy z IT o których pisał @p0melo. Jak nie ogarniasz 500 tech stacków to jesteś nikim. Sami się ładują w kakao i podnoszą sobie poprzeczkę. Potem się dziwić, że powoli jest zanik specjalizacji. Fullstack to już przeciętność.
Docker, testy, kubernetes, react, angular, rabbitmq, swagger, DDD, Hexagonal, totalne podstawy podstaw.
Jeśli nie spędziłeś ostatnich 15 lat na nauce totalnych PODSTAW to nie nazywaj się programistą bo pracodawca i tak Cie odrzuci.
#programowanie #programista15k #it #korposwiat #pracbaza #praca