Wpis z mikrobloga

Cześć Mirki,
3 tygodnie temu odebrałem nowe auto z salonu a dokładniej cupre leon. Po 3 tygodniach padła lewa lampa przód i poprzez cupra assistance oddałem je na gwarancje. Okazało się, że jest potrzebna wymiana modułu lewej lampy ale z braku części u importera może to potrwać około miesiąca. Samochód jest zabrany w leasing. Tutaj pojawia się moje pytanie: czy coś mogę zrobić w tej sytuacji, żeby ponaglić serwis? Czy pozostaje mi tylko grzecznie czekać aż naprawią usterkę. Miesiąc czasu to szmat czasu. Dostałem auto zastępcze z wypożyczalni, ale jednak gdzieś tam wolałbym mieć swoje auto.

#samochody #leasing #volkswagen #cupra #motoryzacja #cupra
  • 22
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

Samochód jest zabrany w leasing.

Dostałem auto zastępcze z wypożyczalni, ale jednak gdzieś tam wolałbym mieć swoje auto.

@egzo2: to sprawdź kto jest właścicielem w dowodzie ;)
  • Odpowiedz
@egzo2 pewnie tego nie przyspieszysz ale ode mnie inna rada bo miałem taką samą sytuację. Jak będziesz odbierał auto to bardzo uważnie sprawdzaj reflektory. Podjedź gdzieś pod ścianę i sprawdz czy równo świecą i sprawdź bardzo dokładnie barwę. Też mi padł reflektor, wymienili ale okazało się że jeden miał ciepłą barwę a drugi zimną. Bujałem się z tym miesiąc a jak zapadał zmrok to mnie k-----a brała bo miałem jeden żółtawy
  • Odpowiedz
@egzo2: w porównaniu do rozrusznika do sportowych samochodów Audi, na który trzeba było czekać miesiącami(a psuł się po 3-5 tys kilometrów!) i samochód był uziemiony to Twoja usterka to p------a.
  • Odpowiedz
@DryfWiatrowZachodnich kupiłem mazde i po roku silniczek w jednym z reflektorów padł. Mam w pełni automatyczne światła więc mi wymienili reflektor na nowy do tego samego modelu ale już partia była inna i barwa się trochę różniła. Koniec końców jak pisałem wymienili mi dwa reflektory i jest git. Żałuję że nie zwróciłem na to uwagi przy odbiorze na początku to by wszystko szybciej poszło
  • Odpowiedz