Mam być świadkiem na weselu. Co miałbym robić u Pana młodego w domu przed ślubem? Raczej chodzi o te rzeczy do zdjęć. Takie gówna typu wiązanie krawatu to chyba ojciec robi, nie? Edit: A no właśnie. I ike do koperty myślicie jak samemu idę? #pytanie #wesele #slub
@martinez11033: mówię Ci mordo. Walisz na hejnał połówkę o 11:00. I potem to już spoko jest. Fajne foty, wesele się kręci. Wszyscy Ci mówią: woow, niezły, martinez11033 wyluzuj. Ale Ty będziesz wyluzowany. Krawat? Zawiążesz. Podwiązkę? Zawiążesz. Pierwszy taniec? Pierwszy, drugi, trzeci i czwarty. Parkiet jest Twój.
@martinez11033: znajdą Ci kierowce. Jesteś ŚWIADKIEM, a nie kierowcą. Połówkę o 11 ładujesz i potem tylko dolewasz. Jak polewają to nie odmawiasz. W kościele będzie klęcznik to sie oprzesz, to jest jedyny moment kiedy będzie niezręcznie. Później. Luz. Pełen luz. Pamiętaj słowa klucze: gorzko, ona temu winna, gorzko. Poszukaj przyśpiewek, nie będzie Ci jakiś dzban ze skrzypkami zabierał szoł.
@martinez11033: rady wyżej najlepsze jakie widziałem 😀 zagadaj młodego jakie ma co do Ciebie oczekiwania przez cały dzień i już. Teraz to nie to co kiedyś że świadek ma pilnować czy wódki nie kradną na zapleczu itd
@martinez11033: Nie uchlaj się. Pomóż w ubiorze młodemu. Na weselu musisz w sumie być takim trochę wsparciem jak coś trzeba załatwić albo przynieść młodym. Czasami kapela woła do jakiś zabaw. Do tego wszystkiego nie możesz być zalany. Chyba tyle.
@martinez11033 fotograf Ci powie co masz robić, to już nie czasy gdzie jakiś amator biega z aparatem i robi randomowe zdjęcia, a drugi amator kręci czterogodzinny film jak ludzie jedzą rosół przy stołach. Fotografowie i kamerzyści mają swoje scenariusze, więc powiedzą Ci jak się ustawić, co robić, itd. Jak chodzi o kopertę to w zasadzie w dobrym tonie jest opłacić „talerzyk” + jako świadek dorzucić od siebie parę stów. Talerzyk to
@martinez11033: Takie pytanie, a nie napisane jaki region. Jest wiele zwyczajów - na mapce zaznaczone obszary, gdzie do panny młodej, młody jest prowadzony przez panny, więc do czasu wejścia do kościoła/urzędu nikt na świadka większej uwagi nie zwraca.
@ToksycznyArek: kurde południe Polski, ale akurat czarna dziura. Nawet nie słyszałem o tym zwyczaju xd Dziękuję wszystkim za odpowiedzi <3 Wasza pomoc jest nieoceniona :**
Edit: A no właśnie. I ike do koperty myślicie jak samemu idę?
#pytanie #wesele #slub
Odpowiedz sobie na te pytania, każde tak kosztuje 500 zł, nie 0 zł, niepewna odpowiedź 300 zł.
1. Masz Chatę?
2. Masz spłaconą chatę?
3. Jeździsz furą za ponad 50
taki kołczing to ja rozumiem (⌐ ͡■ ͜ʖ ͡■)
kompleksowa obsługa - mam tylko nadzieję, że @martinez11033 zastosuje się do tych wytycznych.
źródło: image
PobierzDziękuję wszystkim za odpowiedzi <3
Wasza pomoc jest nieoceniona :**