Aktywne Wpisy

Greensy +194
Rozwiązanie na problemy tego świata
źródło: 1000069482
Pobierz
Gieremek +164
źródło: 1000013238
PobierzSkopiuj link
Skopiuj link
źródło: 1000069482
Pobierz
źródło: 1000013238
PobierzRegulamin
Reklama
Kontakt
O nas
FAQ
Osiągnięcia
Ranking
https://wykop.pl/wpis/82004151/wpis
nie udało się nic wywalczyć i Trek Warszawa skasował mnie za wymianę łożysk suportu, mimo że rozsypały się po roku jazdy. Stwierdzili, że łożyska suportu to dla nich jak łańcuch, albo klocki i tego gwarancja nie obejmuje. Łaskawie dali 10% rabatu na robociznę... niby to nie jest żaden kosmos, ale trochę innego podejścia się spodziewałem po Treku.
#rower #gravel
AI
źródło: temp_file6016054329702307409
PobierzEwidentnie musiały być wadliwe te łożyska, albo montarz.
Ok, jest szansa, że łożyska były słabe i źle zamontowane, ale generalnie na luzaku powinny zrobić 10x tyle przebiegu.
@Loob77: o długości gwarancji decyduje producent, równie dobrze nie musi jej wcale dawać. Na suport, klocki i lancuch masz rękojmie. Twój błąd że nie zgłosiłeś tego jako towaru niezgodnego z umową, aczkolwiek dalej mała szansa na wygraną bo wystarczy że będzie suche łożysko i już Ci mogą zarzucić że wymyłeś karszerem.
@Lewatylnalapa nie myję myjką tego roweru. To mój rower do jazdy po suchym. Prawie nie wymaga mycia. Najwięcej to przecieram ramę i koła z kurzu po prostu.
@Loob77: to nie jest kruczek tylko podstawowe prawo konsumenta. Rekojmie sprzedwacy (niezgodność towaru z umowa wg. nowych przepisów) masz nawet na towar używany, np. przy kupnie samochodu z drugiej ręki.
https://konsument.gov.pl/reklamacja-rekojmia-a-gwarancja/
@Lewatylnalapa: co jest skomplikowane w zdjęciu korby? Użycie jednego inbusa? Uciążliwe? Jedno przesmarowanie na sezon? Będę na
@Lewatylnalapa: bez przesady, 20 lat nie skręcam korby dynamometrem i nic się nigdy nie stało.
@Lewatylnalapa: Niby spoko rada tak ogólnie, ale co ma mycie i sprawdzanie do suportu? Mycie akurat może spowodować dostanie się wody do środka. Łożyska są uszczelniane, rowerem można jeździć w deszczu i nic się nie powinno z suportem dziać. Jak niby ktoś ma sprawdzać suport? Otwarcie tego nie dość że wymaga narzędzi i wprawy, to przecież może
@Lewatylnalapa: A no to tak! Zrozumiałem, że rekomendujesz mycie, a chodzi właśnie o niemycie.