Aktywne Wpisy
schwarzstork +9
Rzadko cokolwiek piszę na vikopie wolę lurkować ( ͡º ͜ʖ͡º), tym bardziej na nocnej, ale tknęło mnie to się pochwalę że mi właśnie 30-tka stuknęła ʕ•ᴥ•ʔ

jmuhha +1
z czego kojarzycie moj nick
Skopiuj link
Skopiuj link
Regulamin
Reklama
Kontakt
O nas
FAQ
Osiągnięcia
Ranking
#polska #polityka #ciekawostki
źródło: GuMzKYfXYAAVrr_
PobierzDorzucenie pozostałych krajów pewnie obniża średnią, żeby pasowało do narracji autora.
https://data.worldbank.org/indicator/NY.GDP.PCAP.CD?locations=PL-LT-LV-EE
Komentarz usunięty przez autora
Gdyby legenda nie dotyczyłaby PKB na osobę to nie pisałbym o manipulacji. A skoro Warszawa jest taka bogata, to trzeba było oddzielić na mapce Podlasie, Warmię i Mazury i inne biedne regiony - można byłoby przekaz zmanipulować jeszcze
Gdyby autor mapki robił ją per capita, to moglby zrobić ją jeszcze bardziej efekciarska, bo zamiast Bałtów dalby Rosję.
Brzmisz jakbyś intelektualnie był konfiarzem; gdzieś ktos dzwonił ale ogólnie to nie wiesz w ktorej parafii i pitolisz. Daj mi jakiś powód żeby cie nie dać na czarno.
Możesz mnie dawać na czarno - będę widział mniej politycznych wojenek na wykopie. Myślałem, że wojenki skończą się
Komentarz usunięty przez autora
@walciak Ma rację o tyle, ze tam jest fragment ze średnia na głowę. I faktycznie Mołdawia z Ukrainą zaniżą.
Z drugiej strony nie o to chodzi z tą mapką. Clou jest inne, więc @mariecziek się trochę czepiasz.
To nie polska jest bogata tylko to wschodnia Europa na k--------k na miarę Afryki :3
źródło: temp_file1929801359263994206
Pobierz@mariecziek Myślę, ze to po prostu w ramach ciekawostki, ale faktycznie mogę połączy Kongo z Monako i na mapie pokazać, ze mamy większe PKB na głowę niż Monako ( ͡º ͜ʖ͡º)
@thorgoth: a kto ich przegonił?
@mariecziek: ty wciąż odnosisz się do średniej ale mapka wciąż przedstawia SUME.
Gdyby odciąć najbogatsza Estonie i dodac Macedonie to niczego by w tej mapie nie zmieniło. Wciąż byłaby to mapa pokazująca SUME oraz pewien podobny obszar. I wciąż byłoby, jak piszesz Poland Stronk, szczególnie dla tych którzy nie rozumieją co czytają.
Obstawiam że to co chciałeś przekazać to "moja Litwa jest troszeczkę bogatsza per capita". Jeszcze żebyś
Nie trudno wygrać jak się bijesz z ekonomia iście afrykańska ¯_(ツ)/¯
Gdyby na planecie ziemia zeskalowac mieszkancow do populacji 100 ludzi, to Polak byłby w top25 najbogatszych, Niemiec w top10. Dolna połowa ludzkości zas zazdroscilaby obydwu