Aktywne Wpisy

Ej, za wrzucenie pieroga jest ban na x czasu czy od razu perm?

Damasweger +42
Treść przeznaczona dla osób powyżej 18 roku życia...
Skopiuj link
Skopiuj link

Regulamin
Reklama
Kontakt
O nas
FAQ
Osiągnięcia
Ranking
Planuję zwolnić się z pracy i nie pracować jakoś z 6-12 miesięcy, tak żeby sobie trochę odpocząć, skupić się na sobie i zastanowić się nad swoim życiem. Ogólnie to pracuję zdalnie i mieszkam z rodzicami, jakbym im o tym powiedział to by mi truli głowę, więc planuję moje dobrowolne bezrobocie utrzymać w tajemnicy. Ogólnie ten neet planuję zakończyć wyprowadzką od rodziców jak najdalej, mam 28 lat i straciłem już młodość mieszkając z nimi na wsi, gdzie nie czuje, że żyje swoim życiem dla siebie (jak 2 lata temu przymierzałem się do kupna kawalerki, to usłyszałem tylko zniechęcanie i szantaż emocjonalny w stylu "ale jak to, chcesz nas zostawić?").
Z najważniejszych rzeczy to będę musiał sobie ogarnąć ubezpieczenie zdrowotne, ale z tego co czytałem, to wystarczy się zarejestrować jako bezrobotny. O czymś jeszcze należy pamiętać, jakieś porady, co w ogóle sądzicie o takim pomyśle? Poduszka finansowa na poziomie 350 tys. zł, więc dość komfortowo pod tym względem.
#korposwiat #pracbaza #neet
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Opublikuj swój własny wpis: Mirko Anonim
· Zaakceptował: mkarweta
💌 Nasza rozgłośnia baitowa potrzebuje Twojej pomocy! Wspomóż projekt
Niezły plan
Ja mialem doswiadczenie niepracowania choc troche nie z wyboru przez 5 miesiecy i tez mialem oszczednosci choc nie tak duze jak Ty.
3 miesiace pierwsze to byl koszmar ale 4-5 miesiac wspominam jako najlepsze w swoim zyciu, totalna wyjebka