Wpis z mikrobloga

Widzę, że chyba tylko mnie cieszy, że Iran sobie głupi ryj rozwalił :D
No cóż. Ja tam zawsze będę przeciwko terrorystom, szczególnie tym pomagającym Rosji.

#polityka #iran #izrael
  • 20
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

via Wykop
  • 33
@b4rt3k: W styczniu 2025 Rosja i Iran podpisały 20-letni traktat o „Kompleksowym Partnerstwie Strategicznym” i on jest szeroki w zakresie handlu, energii, technologii i bezpieczeństwa.
A wiesz co się na ten „sojusz” składało?
Rosja mogła mieszać irańską ropę z własną i sprzedawać ją jako “blend” np. przez porty w Syrii lub na Morzu Kaspijskim, zacierając pochodzenie.
Albo obchodzić sankcje SWIFT i płatności w walutach alternatywnych. No i oczywiście traktat był
  • Odpowiedz
@Sin-: ciekawi mnie jaka masz definicje terrorysty?

"Jak ksiądz powie na plebani kto terrorysta, to on terrorysta" ewentualnie telewizor który codziennie nie umie się powstrzymać od klamstw?
  • Odpowiedz
Widzę, że chyba tylko mnie cieszy, że Iran sobie głupi ryj rozwalił :D

No cóż. Ja tam zawsze będę przeciwko terrorystom, szczególnie tym pomagającym Rosji.

@Sin-: ja tam się cieszę.

Był kiedyś taki mem, że Rosja została zastąpiona przez akwen wodny i zostało to nazwane "Ocean od Dreams". Gdyby bliski wschód spotkał taki sam los, to cieszyłbym się równie mocno i szczerze życzę Izraelowi również utraty zębów w tym starciu.
  • Odpowiedz
via Wykop
  • 2
@SpokojnyPan: A teraz dodaj do tego USA i Rosję. I każde z tych 4 państw ma najbardziej prawicowy/autorytarny/nacjonalistyczny rząd w najnowszej historii. I każde z tych państw obecnie jest zaangażowane w wojnę. To aż krzyczy odnośnie konkluzji ¯\(ツ)/¯
Zresztą historia nam już to wcześniej pokazała tylko nie potrafimy wyciągać wniosków.
Niestety :)
  • Odpowiedz
via Wykop
  • 2
@StasiuGaska:

Ten komentarz to świetny przykład propagandowej narracji wybielającej działania Iranu.

Iran od dekad odgrywa ogromną rolę w destabilizacji regionu po prostu robi to pośrednio, przez swoich sojuszników i
  • Odpowiedz
Nie oni są agresorem, nie oni destabilizują region i nie oni palą dzieci żywcem.

@StasiuGaska: tobie musza placic za pisanie takich bzdur xD tacy jak ty powinni sobie tam pomieszkac chociaz chwile, zrec gruz z piaskiem i dostac pare batow na plecy, moze wtedy by sie oczy otworzyly
  • Odpowiedz