Aktywne Wpisy

mk321 +1
#gielda #sp500 #stoxx600 #etf
Jako, że jest już prawie pewne, że mamy bańkę AI (a nawet jak nie, to ludzie tak mówią, więc samospełniająca się przepowiednia), to w co bezpiecznie inwestować długoterminowo?
- Shortować nie chcę.
- SP500 to w większości AI (nie wszystkie tech, ale one są napompowane AI).
Jako, że jest już prawie pewne, że mamy bańkę AI (a nawet jak nie, to ludzie tak mówią, więc samospełniająca się przepowiednia), to w co bezpiecznie inwestować długoterminowo?
- Shortować nie chcę.
- SP500 to w większości AI (nie wszystkie tech, ale one są napompowane AI).

salome_trzy +2

No cóż. Ja tam zawsze będę przeciwko terrorystom, szczególnie tym pomagającym Rosji.
#polityka #iran #izrael
Komentarz usunięty przez autora Wpisu
A wiesz co się na ten „sojusz” składało?
Rosja mogła mieszać irańską ropę z własną i sprzedawać ją jako “blend” np. przez porty w Syrii lub na Morzu Kaspijskim, zacierając pochodzenie.
Albo obchodzić sankcje SWIFT i płatności w walutach alternatywnych. No i oczywiście traktat był
"Jak ksiądz powie na plebani kto terrorysta, to on terrorysta" ewentualnie telewizor który codziennie nie umie się powstrzymać od klamstw?
Nie musisz być zwolennikiem Izreala żeby potępiać Iran prawda?
@Sin-: prawackim pajacom (nawet avatar taki ma xD) to nie miesci sie w glowie bo to zbyt rozbudowany scenariusz
@Sin-: ja tam się cieszę.
Był kiedyś taki mem, że Rosja została zastąpiona przez akwen wodny i zostało to nazwane "Ocean od Dreams". Gdyby bliski wschód spotkał taki sam los, to cieszyłbym się równie mocno i szczerze życzę Izraelowi również utraty zębów w tym starciu.
Zresztą historia nam już to wcześniej pokazała tylko nie potrafimy wyciągać wniosków.
Niestety :)
Ten komentarz to świetny przykład propagandowej narracji wybielającej działania Iranu.
Iran od dekad odgrywa ogromną rolę w destabilizacji regionu po prostu robi to pośrednio, przez swoich sojuszników i
@StasiuGaska: tobie musza placic za pisanie takich bzdur xD tacy jak ty powinni sobie tam pomieszkac chociaz chwile, zrec gruz z piaskiem i dostac pare batow na plecy, moze wtedy by sie oczy otworzyly