Wpis z mikrobloga

Cała ta sytuacja z wyborami, z głosami na jednego kandydata które były przypisane drugiemu, opór instytucji sądowej aby ułatwić stwierdzenie czy było wszystko tak jak powinno być, odmawianie prawa do sprawdzenia a jak się stwierdza nieprawidłowości to twierdzenie że to i tak nic nie zmienia, to wszystko odbiera mi wiarę w demokrację w społeczeństwo i w nasz kraj.
#polityka #wybory #przemyslenia
  • 19
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

Panie, tutaj się PiS wybiera, to jak można mieć wiarę w to społeczeństwo.

@kochamcovid: Wybor pis na pierwsza kadencje jeszcze mozna usprawiedliwic. Ale wybor na druga pokazuje tylko ze masz calkowita racje :D
  • Odpowiedz
@Hubbabubbastyle te wybory właśnie były o tym by na przykład właśnie sędziowie Sądu Najwyższego decydowali o ważności wyborów, a nie pisowcy funkcjonariusze. PiS betonował państwo przez 8 lat i naród pozwolił im to robić dalej wybierając kibola Kaczyńskiego na prezydenta.
  • Odpowiedz
przecież zwycięstwo w 2 kadencji było właśnie dlatego, że PiS mocno polepszył sytuację najbiedniejszych ludzi

@In_thrust_we_trust: Co wlsnie pieknie ukazalo jak ciemne jest to spoleczenstwo. DEJ. DEJ. DEJ.

I ten kto daje utrzymuje sie u wladzy. BO to spoleczenstwo jest tak glupie ze mysli ze ten co daje daje ze swoich albo ze mu pieniadze w ogrodku na drzewach rosna. DRAMAT.
  • Odpowiedz
  • 1
@Hubbabubbastyle jestem wyborcą KO, i coraz bardziej mam poczucie że dobrze że przegrali, rządzą krajem i nie potrafią zadbać o uczciwie przeprowadzone wybory??
KO musi zrozumieć że ludzie chcą mieć jako reprezentanta cwaniaka, jak trzeba to umiejącego zlać kogoś.Jak by Kaczyński wystawił Obajtka to by zebrał 60%, bo sprawnie posługuje się zespolem Toureta i umie się ustawić startując z poziomu wójta Pcimia, to się ludziom podoba.
Świat się zmienił , moim
  • Odpowiedz
@In_thrust_we_trust: I to jest właśnie pokaz głupoty i beznadziei tego społeczeństwa.
Polepszenie następuje, gdy jest lepiej niż było a to co zrobił PiS to zmusił alkoholika by zamiast flaszki wódki wypijał 10 piw dziennie.
Jak ktoś jest głupi to nie zrozumie, że to nie jest polepszenie sytuacji, i tak też się skończyło, że zrósł poziom skrajnego ubóstwa a skutki będą ciągnąć się latami, bo na to "polepszenie" przeżarto choćby 70
  • Odpowiedz
A i trzecia będzie, proszę Pana, czwarta tez się znajdzie

@Leniek: Ja ogolnie to jestem pesymista. No i niestety ale Twoja przepowiednia ma duze szanse sie sprawdzic. Szczegolnie przy tym spoleczenstwie. Wiec jedyne co pozostaje to czekac kiedy to wszystko pierdutnie. I modlic sie o to zeby pierdutlo wczesniej niz pozniej. Wtedy moze sie czesc spoleczenstwa obudzi i wyjdzie z sekty.
  • Odpowiedz
@Tasde @gorzki99

Mocne podwyższanie minimalnej, podwyższenie kwoty wolnej od podatku, obniżenie pit z 17% na 12%, program 500+, najszybciej rosnące płace realne w UE do roku 2022, spadek bezrobocia z 12% w 2015 do niecalych 3% w 2022

PiS znacząco podniósł poziom życia biedniejszej warstwy społecznej- nie chodzi tu o "skrajne ubostwo" więc Twój argument jest
  • Odpowiedz
@Hubbabubbastyle co Ty gadasz za głupoty xD od początku było mówione że zostanie wszystko sprawdzone ale i tak nie zmieni to wyników wyborów. No i tak jest rzeczywiście. Wszystkie nieprawidłowości powinny zostać sprawdzone, aby nie było wątpliwości na przyszłość.
  • Odpowiedz
@kjungst: tak jak mówisz, misja zostać sprawdzone i wyjaśnione, mamy chyba jakieś procedury, tyle że organ odpowiedni nie chce ich przestrzegać, a nawet sugeruje(poprzez osoby związane) że niepotrzebne jest to bo i tak nic to nie zmieni, wątpliwości na przyszłość były po ostatnich wyborach, stąd kontrolę które te nieprawidłowości wykazały, przy głosowaniu ale arogancja polityków tworzących ten skomplikowany i wątpliwie legalny twór daje mi dużo do myślenia.
  • Odpowiedz