Wpis z mikrobloga

Oglądasz sobie nowe auto, Opel Astra i widzisz to. Przecież takie spasowanie to jakieś nieporozumienie. Tak się teraz produkuje auta? Przecież jakbym nie wiedział, że to nowe, bezwypadkowe auto to bym pomyślał, że to blacharz po pijaku składał z przystanku autobusowego.

#motoryzacja #opel #pracaspawaczamnieprzeistacza
hyperlink - Oglądasz sobie nowe auto, Opel Astra i widzisz to. Przecież takie spasowa...

źródło: image

Pobierz
  • 49
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@hyperlink: Tak, tak się teraz produkuje nie tylko samochody.
Jako cywilizacja mamy problem z jakością

Tutaj przykład topowego laptopa do dzidzi giereczek
https://wykop.pl/wpis/81948429/z-takich-rzeczy-to-stracilem-robote-bo-firma-w-kto
@Cedrik +1
Z takich rzeczy to:

- Straciłem robotę, bo firma w której pracowałem uległa likwidacji,
- Zaraz później i jakoś dwa/trzy miesiące po ustaniu gwarancji, spalił się laptop - moje narzędzie pracy.

Byłem z nim w serwisie - nie do odratowania. Dwóch niezależnych serwisantów mi powiedziało, żebym nie kupował używanych,
  • Odpowiedz
@hyperlink: Ty chyba Tesli nie widziałeś.
Ja na to bym machnął ręką, nie wielka różnica.
Kwestia też czy to nie jest plastikowa nakładka na lampę która się ściąga aby ją wyjąć czy metalowa cześć karoserii.
  • Odpowiedz
  • 4
@Rustyyyy: @r5678 to samo z lakierowaniem, praktycznie każde nowe auto ma problem z tzw. skórką pomarańczy. Kilka lat temu powiedziałbyś, że lakiernik spartaczył robotę, a to tak z fabryki wychodzi xD
  • Odpowiedz
@hyperlink: O skórce pomarańczy nie słyszałem, ale każdy blacharz przyzna że po wyjechaniu z salonu zabezpieczenie anty korozyjne jest na poziomie 30 letnich samochodów, czyli warto zrobić ją na nowo.
  • Odpowiedz
  • 1
O skórce pomarańczy nie słyszałem, ale każdy blacharz przyzna że po wyjechaniu z salonu zabezpieczenie anty korozyjne jest na poziomie 30 letnich samochodów, czyli warto zrobić ją na nowo.

@Rustyyyy: wybierz się do jakiegoś salonu i pooglądaj auta w pełnym słońcu. Średnio co drugie auto ma z tym problem. Najmniej widoczne jest to przy lakierach trójwarstwowych, perłowych. Zwykłe metaliczne to takie błędy lakiernicze są powszechne.

Ja swoje auto zabezpieczyłem pierwszego
  • Odpowiedz
@hyperlink: Ale wiesz wykopek który o samochodach wie tyle że starymi samochodami jeżdżą cebulaki, kupi coś nowego, pojedzie do wulkanizatora i jak ten mu powie że warto na nowo zabezpieczyć podwozie, to ten go wyśmieje.
A po zimie ups trzeba zdzierać rdze i może się to uda uratować a może nie.
  • Odpowiedz
  • 0
@wypokowy_expert: masz wyżej link do galerii. Chodziło mi zabezpieczenie antykorozyjne. Weszła też korekta lakieru, ceramika oraz PPF na przód, lampy i elementy piano black.

Edit: źle zrozumiałem pierwotne pytanie: Waxoyl 120-4 Plus oraz Hardwax Plus.
  • Odpowiedz