Wpis z mikrobloga

@kurczakos1: wysropki by mu najchętniej dożywocie przylepiły, ale wyrok jest mniej więcej zgodny ze sztuką i ktoś bez układów za takie zdarzenie dostał by taki sam. Hajto ani nie uciekał z miejsca zdarzenia, ani nie był n------y, ani nie z---------ł nie wiadomo ile. Wypadki się zdarzają.
  • Odpowiedz
@Antorus zaraz ci napiszą że jechał ponad 140 bo kilka mediów takie info przekroiło, a biegli ustalili że jechał co najmniej 67 km/h na ograniczeniu do 50.
  • Odpowiedz
@Antorus: jechal ponad dwa razy tyle wiec nie mozna powiedzieć "wypadki sie zdarzaja". Gdyby jechal 70 moze by przezyla.

"W tamtym miejscu było ograniczenie prędkości do 50 km/h, zakaz wyprzedzania, a w obrębie przejścia dla pieszych kierowca powinien zachować szczególną ostrożność. Tymczasem piłkarz, pomimo tego, że na drodze było wtedy ślisko, gnał z prędkością 120 km/h. Według biegłych, gdyby nie przekroczył dozwolonej prędkości, mógłby uniknąć wypadku."

Źródło: natemat.pl
  • Odpowiedz
@Antorus nie do końca. tego wypadku można było uniknąć - wystarczyło przestrzegać prawa. Majtczak też twoim zdaniem powinien powinien dostać max 8 lat, bo to tylko wypadek?
wiadomo, że Hajto nie powinien dostać dożywocia, ale zawiasy za spowodowanie śmierci to niezbyt duże konsekwencje. Majtczak z kolei.....
don't hate the player, hate the game ¯_(ツ)_/¯
  • Odpowiedz
@Antorus: mimo wszystko, 70 km/h w miejscu gdzie jest 50 oraz mokra nawierzchnia to szybciej niż zdrowy rozsądek i przepisy.

że jechał co najmniej 67 km/h na ograniczeniu do 50.

120 to jest więcej niż 67 więc się zgadza ( ͡° ͜ʖ ͡°)
A tak serio, sam sobie tego nie wymyślił, faktycznie tak napisali w Natemat
  • Odpowiedz
@wunderkapsznik: ale co to jest w ogóle za dyskusja prawie 20 lat po herbacie. Nie można go ukarać drugi raz za to samo, dostał wyrok jaki dostał i elo, nic nie zrobisz, możesz sobie krzyczeć do ściany.

Majtczak to inna historia, a te 8 lat co mu grożą to za mało. W Polsce kodeks za zdarzenia drogowe nie przewiduje bardzo dużych kar, naprawdę rzadko się zdarzają od tego wyjątki. Np.
  • Odpowiedz
@Antorus

Nie można go ukarać drugi raz za to samo, dostał wyrok jaki dostał i elo, nic nie zrobisz, możesz sobie krzyczeć do ściany.

Ale można robić memy ( ͡° ͜ʖ ͡° )*:
  • Odpowiedz
@Antorus: Największą była wina miasta czyli zarządcy drogi. Od lat ludzie mówili żeby w tym miejscu zrobić sygnalizację świetlną bo przejście jest często uczęszczane, znajduje się na górce i niebezpiecznie jest tam przechodzić. A jaka była odpowiedź miasta? Nie można tu zrobić świateł bo jak spadnie śnieg, ciężarówka się zatrzyma i już nie ruszy bo jest górka xD Było tam mnóstwo wypadków aż 10 lat albo lepiej powstał park handlowy
  • Odpowiedz
@Antorus

Mireczku, też jestem właśnie z tej strony, krucjaty z tym przekłamaniem ( ͡º ͜ʖ͡º)

Jechał 67, było ciemno i padał deszcz. Miejsce było już
  • Odpowiedz
@Antorus nie no, nie mówię, żeby go drugi raz karać, prawo też nie działa wstecz. bardziej sądzę, że prawo drogowe w takich przypadkach potrzebuje nowelizacji. period.
a memy tutaj to trochę Barbara Streisand effect. jebnął babę to jebnął, ludzie będą gadać, gdyby nie narzekał na hejterów to imo ludzie znudziliby się szybciej.
  • Odpowiedz
@wunderkapsznik: no ja też jestem raczej daleko w kolejce, by bronić tępego kopacza gały przed "hejtem".

A prawo mamy jakie mamy, w dodatku panuje jakieś społeczne przyzwolenie na piracenie na drodze. Ja tutaj z 3 dni temu przeczytałem, że 180 km/h to standardowa prędkość podróży na ekspresówce i ten debil dużo plusów zgarniał. Mimo że jest to prędkosć o 50% wyższa niż dozwolona.

Na polskich ekspresówkach i autostradach jakiś taki
  • Odpowiedz