Powiem wam, że kocham życie i kocham je za nieprzewidywalność, ale kocham też siebie za konsekwencję oraz to, że się nie poddaje. W 2024 roku w wieku 27 lat powiedziałem sobie, że zdam maturę i pójdę na studia. Nie była to łatwa droga, bo jeżdżę ciężarówką i jestem tylko na weekendy w domu. Jeździłem na kurs maturalny w każdy weekend, gdzie wracałem o 21 do domu w piątek, a w sobotę trzeba było wstać o 6 na kurs, który był od 8 do 14. Musiałem dojechać jeszcze 60 km, potem wracałem i leciałem na korki z angielskiego, a w niedziele dodatkowe korki z matematyki. Wiadomo nauka w ciężarówce na pauzie to było coś, czego nie zapomnę chyba do końca moich dni. Wydałem 12 tysięcy na to wszystko. Postawiłem wszystko na jedną kartę, udało się. Dzisiaj rocznikowo mam 29 lat i uwaga mam zaliczony semestr na pierwszym roku studiów. To co wydawało się abstrakcyjne, dzisiaj jest rzeczywistością. Na prawdę czuje się z siebie dumny. #zycietruckera #studia #chwalesie
@KociTata: gratulacje, z ciekawości daj znać co studiujesz, ja będąc dekadę ponad starszy to teraz idę w drugą stronę i myślę czy nie zacząć jeździć ciężarówką...
@KociTata: Nigdy nie pozwól malkontentom i przegrywom wpływać na swój los. Bo tu nie chodzi o to jakie studia, jaka pensja, itd. Chodzi o sprawczość. Człowiek może bardzo wiele jeżeli ma motywację. A większość ludzi nie ma. Gratulacje.
@fortysix2: tak dalej jeżdżę i przez okres studiów nie myślę o zmianie pracy. Mam aktualnie pracę, którą mogę pogodzić ze studiami. @Przypadkowy Czechy/Słowacja/Litwa, na zachód mnie nigdy nie ciągnęło, aczkolwiek jeżeliby się trafiła trasa na Norwegię lub Szwecję to jestem pierwszy, jest to moje trochę niespełnione marzenie jako kierowcy. @tonawegla @Siwa_Baba studiuję logistykę. Branża TSL jest moim hobby. W maju minie 5 lat jak jeżdżę ciężarówką, ale
@KociTata: Człowieku, szacun za upór. Matura w ciężarówce między kursami, korki w weekendy zamiast odpoczynku - to jest dopiero grindowanie życia. Logistyka to dobry wybór, masz już praktyczne doświadczenie z branżą od środka. Powodzenia na kolejnych semestrach!
@KociTata: mordo, zajebiście. Fajny mindset. Rozwijaj się, buduj skilla - szukaj niszy i zostań megaspecem. Za 5 lat będziesz odcinał kupony. Za 10 będą robić na Ciebie
@KociTata: mam w teamie w korpo dyrektora produktów, który zaczynał jako kierowca trucka. Nie wiem czy ma studia ale bardzo ogarnięty gość i lubię go za to, że nie daje sobie wciskać ściemy. Branża części samochodowych więc zna się na produktach od strony użytkownika.
@Przypadkowy Czechy/Słowacja/Litwa, na zachód mnie nigdy nie ciągnęło, aczkolwiek jeżeliby się trafiła trasa na Norwegię lub Szwecję to jestem pierwszy, jest to moje trochę niespełnione marzenie jako kierowcy.
@tonawegla @Siwa_Baba studiuję logistykę. Branża TSL jest moim hobby. W maju minie 5 lat jak jeżdżę ciężarówką, ale
CUDOWNIE!!! IMPREZA!!!
@tonawegla: to razem mielibyście wszystko
źródło: MurzynekCongratsHappyNice
Pobierz