Wpis z mikrobloga

#kryptowaluty mam pytanie czysto z ciekawości. jak to jest, że dokładnie w zaznaczonym na zielono miejscu kupowałem all in SOL i akurat wtedy jeb^%? czy to jest zupełna losowość i czysty przypadek, czy to spowodowało jakieś tam likwidacje albo chwilowy wzrost kursu (raczej wątpię), po czym każdy widział nieco większe saldo i automaty zaczęły sprzedawać innym wpakowanym i tak runęło?

czy zwyczajnie zawsze jest "kup i się wtedy spierd...li"? czy przypadek, bo 10 minut później było zamknięcie giełd ze względu na święto Luthera Kinga i tego nie przewidziałem i każdy akurat się wtedy cashował? 2 razy w życiu miałem takie akcje, że po wejściu all in podskoczył kurs o ileś tam dolarków w parę minut i wtedy mogłem wychodzić i potem klasyczna spierd...lka w dół i się zastanawiałem czy po prostu wtedy szybko wychodzić i czekać na runięcie i obkup na dole.

pytam, bo pamiętam identyczny case kiedy to 4 sierpnia 2024 wchodziłem podobnie all in w #ethereum po 2935$ i zaraz zwaliło się do 2105$ i czekałem na stracie -70k przez 3 miechy i wyszedłem z zyskiem 10k, a potem do inauguracji jeszcze rosło i zarobiłbym 90 patyków.

przypadek czy po prostu wejście w kijowym momencie i tak miało być? kijowy timing i to wszystko?

#bitcoin #gielda #inwestycje
memforis - #kryptowaluty mam pytanie czysto z ciekawości. jak to jest, że dokładnie w...

źródło: image

Pobierz
  • 16
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@memforis: ja przy podbiciach BTC staram się sprzedawać tą część bitcoina którą zaspałem sprzedać wyżej, a typ kupuje alty w bessie xD

czy to jest zupełna losowość i czysty przypadek

nie ma przypadków, mądrzejsi od ciebie chcą żebyś właśnie robił to co robisz, a ty jesteś od nich głupszy i dlatego nie umiesz zrozumieć co się dzieje ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
  • 0
@To_The_Moon: no to ja teraz będę mądrzejszy i będę trzymał tak jak trzymałem poprzednią stratę w sierpniu '24 i jeszcze dłużej ;) bessa, bessa i jeszcze równie dobrze możemy wspiąć się po 100-107k$ i dopiero finalnie się zanurzyć :) a ty umiesz zrozumieć co się dzieje i jak naprawdę jest tam za kulisami? ( ͡° ͜ʖ ͡°)

tutaj pisałem o 120k$ na BTC w sierpniu '25 i weszło: https://wykop.pl/wpis/81986741/sell-in-june-and-go-away-zartowalem-widzimy-sie-na

tutaj z kolei
@memforis +5
Sell in June and go away :) Żartowałem, widzimy się na 120k$ za #bitcoin. Wejdę w sierpniu, żeby się pośmiać :P

#kryptowaluty #gielda #inwestycje #ethereum
memforis - @ToTheMoon: no to ja teraz będę mądrzejszy i będę trzymał tak jak trzymałe...

źródło: image

Pobierz
  • Odpowiedz
@memforis: też już miałem jakieś teorie spiskowe, że to XTB manipuluje wykresem gdy tylko się kupi xD No nie może być tak, że jak shortujesz to rośnie, a jak walisz longa to nagle spada i tak w kółko.
  • Odpowiedz
@memforis: bardzo ryzykowne trzymac ALTA az znowu bedziesz na plus. Bo shitcoin to nie bitcoin, i on moze sie z----c i juz nigdy nie wrocic do starej wyceny. Ale moze tez wrocic i zrobic ATH xD Tak naprawde to h-j wie co bedzie, trzeba byc dobrej mysli
  • Odpowiedz
@memforis:
W krypto większość transakcji nic nie znaczy - scammerzy tradują sami ze sobą aby stworzyć iluzję rynku. Czekają aż odpowiednia liczba frajerów wejdzie all-in prawdziwymi pieniędzmi i wtedy następuje cashowanie.
Myślisz, że masz strategię? Nieprawda. To twoje przewidywalne zachowanie jest strategią.

To tak jak zakłady sportowe - nie da się wygrać w długim terminie z kasynem, bo ono jest zaprojektowane do ciągnięcia kapitału od graczy.
  • Odpowiedz
@memforis: tak się kończy daytrading w końcówce cyklu... zostałeś teraz hodlerem długoterminowym i możesz sobie zrobić wakacje. Ale nie martw się. Już nie raz solane spisywali na straty jak byla po 8 i po 60.
Przyjdzie dzien ze bedzie znowu po 200.
Moj kumpel kupil doge za pol miliona po 20 centow więc wiesz...
  • Odpowiedz
akurat wtedy jeb^%? czy to jest zupełna losowość i czysty przypadek,

@memforis: Prawdopodobnie działasz bez żadnej sprawdzonej przewagi na rynku i wiedziony impulsami miotasz się w chaosie tworząc domysły bez pokrycia w faktach.
  • Odpowiedz
@memforis: kupowales w momencie ryzyk:
"nowe taryfy trumpa" + dodatkowo "zamkniecie tygodniowki"
Szansa na gowniane ruchy byla zwiekszona.

Samo kupowanie tuz przed zamknieciem tygodniowki jest duzo slabiej przewidywalne niz w kazdym innym okresie. Czesto trzymaja cene wysoko albo nisko aby po zamknieciu odpuścić.
  • Odpowiedz
@memforis: Taa eksperci z tagu ( ͡° ͜ʖ ͡°) kapitalizacja Solany to kilkadziesiąt miliardów dolarów, kapitalizacja eth to około 300 miliardów dolarów. Potężny Mirek wszedł za swoje kilka czy nawet kilkaset k PLN i zachwiał poteznie kursem.
  • Odpowiedz