Aktywne Wpisy

bArrek +147
Do j-----j pracy jutro

karolina-oska +68
#rolnikszukazony
To straszne jak większość chłopów na tym targu w ogóle nie rozumie Karoliny od Rolanda....
Chłop na każdym spotkaniu się na nia patrzy i uśmiecha. Wyżyny jego możliwości rozmowy z kobietą to opracowanie planu przeprowadzki i ślubu za rok.
Karolina widze że nie idzie do łba mu nic przełożyć więc pisze list żeby typo przeczytał w samotności i sie zastanowił.
Ona czuje się jak ładny przedmiot do patrzenia, bo typ nie pyta
To straszne jak większość chłopów na tym targu w ogóle nie rozumie Karoliny od Rolanda....
Chłop na każdym spotkaniu się na nia patrzy i uśmiecha. Wyżyny jego możliwości rozmowy z kobietą to opracowanie planu przeprowadzki i ślubu za rok.
Karolina widze że nie idzie do łba mu nic przełożyć więc pisze list żeby typo przeczytał w samotności i sie zastanowił.
Ona czuje się jak ładny przedmiot do patrzenia, bo typ nie pyta

Prowadzicie sobie księgowość sami czy macie księgowe?
Mój case - ryczałt 8.5% + Vatowiec: 3-5 dokumentów w miesiącu
Księgowa bierze ode mnie 350 zł netto miesięcznie.
Pozycje na fakturze:
Usługa księgowa - 170 zł
Rozliczenie VAT - 60 zł
Naliczenie podatku PPE - 60 zł
ZUS DRA - 60 zł
Ostatnio w------o mnie naliczenie dodatkowej opłaty (raz w roku)
Rozliczenie roczne składki zdrowotnej - 180 zł netto (trochę dużo imo, ale chętnie poczytam jak to jest u Was).
oraz
Rozliczenie roczne PIT28/PIT36/PIT36L - 200 zł netto (też dużo, myślałem wgl że to jest wliczone w cenę "Usługi księgowej)
Czy to nie są ogólnie za wysokie ceny? Imo to trochę za dużo. Bardzo mocno zastanawiam się nad samodzielnym prowadzeniu księgowości np. w iFirma, inFakt itd.
Jak to działa w takim wypadku? Wrzucasz faktury do systemu i wylicza Ci wszystkie opłaty za dany miesiąc i jakie deklaracje masz wysłać? Chętnie poczytam opinie od ludzi którzy sami robią sobie księgowość i w jaki sposób to robią.
#jdg #ksiegowosc #ifirma #infakt #b2b #dzialalnoscgospodarcza #zus
Ze wszystkich historii które się nie wydarzyły, ta nie wydarzyła się najbardziej.
Jak już oganriesz co i jak kliknąć to całość z przelewami, księgowaniem i wysłaniem wszystkiego to ok 30minut na miesiąc.
Tutaj masz 10% zniżki https://www.infakt.pl/polecam/biurorachunkowe
Czyli tanio nie masz, ale czy 100zł to wystarczający powód aby zmienić księgowość, jak jesteś z nich zadowolony?.
( ͡° ͜ʖ ͡° )つ──*・゚・゚* inFakt・
źródło: image
Pobierz@4mja: W cenie jest też PIT i ZUS na koniec roku?