Aktywne Wpisy

MonazoPL +324
Ruszamy z kolejnym #rozdajo – wygraj kartę podarunkową do Allegro o wartości 100 zł!
Aby wziąć udział w konkursie, zaplusuj ten wpis oraz w komentarzu krótko odpowiedz na pytanie konkursowe: Jeśli wygrasz, na co wydasz (lub do czego dołożysz) to 100 zł? ( ͡~ ͜ʖ ͡°
Aby wziąć udział w konkursie, zaplusuj ten wpis oraz w komentarzu krótko odpowiedz na pytanie konkursowe: Jeśli wygrasz, na co wydasz (lub do czego dołożysz) to 100 zł? ( ͡~ ͜ʖ ͡°
źródło: santander 1560
Pobierz
Onkosfera +108
Wyżalić się muszę, bo się uduszę. Właśnie umiera moja babcia. Nie wypada mi narzekać, bo kobita ma 101 lat, ja sama jestem stare pudło powyżej 40, zaś główny ciężar zajmowania się babcią wziął na siebie mój 72 letni ojciec. Ja pełnię funkcję pomocniczą, jestem samozwańczy asystent opieki paliatywnej.
Czuję że zaraz zwariuję, patrząc na to, jak ta kobieta traci świadomość i jak jej ciało powoli się rozpada. W mojej głowie ona nie
Czuję że zaraz zwariuję, patrząc na to, jak ta kobieta traci świadomość i jak jej ciało powoli się rozpada. W mojej głowie ona nie
źródło: 1000052806
Pobierz

Posiadam nowe łóżko które chciałbym wykorzystać w pokoju dziecka. Niestety, średnio mi się nie podoba
Może nie widać na zdjęciu ale jest bardzo żółte, lśniące i po prostu brzydkie 😉
Pomyślałem nad tym jak je upiększyć i np pomalować na inny kolor. Jak podjąć się takiego przedsięwzięcia? Jakie kroki? Szlifowanie, malowanie jakimiś podkładami czy od razu docelową,, kolorową farbą?
Czy może są inne sposoby aby pozbyć się ‘żółtości’?
Info od producenta co do wykończenia:
“wykończone jest podwójną warstwą najwyższej jakości półmatowych, bezbarwnych lakierów, podkreślających naturalną strukturę i barwę drewna sosnowego. “
#diy #drewno #stolarstwo #remontujzwykopem #budujzwykopem
źródło: Screenshot 2025-06-12 at 11.49.50
Pobierzźródło: Zdjęcie z biblioteki
Pobierz@ATAT-2: Lekki szlif z ręki, żeby zmatowić, odtłuszczanie i potem 2x emalia akrylowa z małego dobrego wałka. Z minusów to musisz na co najmniej tydzień zostawić do wyschnięcia bo miękkie jeszcze jest i łatwo dziecko uszkodzi taką farbę. Wiem z autopsji bo malowałem parapet i po kilku dniach paznokciem