Aktywne Wpisy

annlupin +18
siedze se jusz a co uwas
źródło: annlupin4568795847
Pobierz
w ogóle czy samo p--o (0 wina, 0 wódy, 0 w----y itp.) to jeszcze alkoholizm?
Skopiuj link
Skopiuj link
źródło: annlupin4568795847
Pobierz
Regulamin
Reklama
Kontakt
O nas
FAQ
Osiągnięcia
Ranking
Mirki, chciałbym na chłodno spojrzeć, czy mam rację w związku, a nie wiem jak do tego podejść, jak to ocenić.
Mam wrażenie, że moja #rozowypasek jest strasznie krtykancka i czepliwa, a pogarsza się to wraz z upływem czasu (kiedyś było tego mniej, mimo że tkwiłem wtedy glłęboko w s----------u). Sama dużo od siebie wymaga, podobnie od innych. Zwykle gdy wróci z pracy czy dłuższego wyjazdu w ciągu pół godziny zwróci mi uwagę kilka, czasem kilkanaście razy na jakieś rzeczy, które zaniedbałem, źle zrobiłem albo nie zrobiłem. Są sytuacje, kiedy z góry podejrzewam, że tak będzie i przestaję jej słuchać, bo liczba tych uwag jest taka, że ich już nie spamiętuje.
Nie jest tak, że nie ma racji. To są raczej słuszne rzeczy, moje zaniedbania. Obiektywnie zdarza mi się coś zawalić, jestem mniej staranny niż ona. Nie robi tego zwykle z agresją, tylko czepliwie jakby była zrzędliwą perfekcjonistką lat 70, a nie 30-latką.
Coraz częściej reaguję na te uwagi krzykiem i agresją. Coraz częściej jak wróci z pracy, to po prostu wkurzony czekam, co zaraz odkryje jako mój błąd, o którym nie pomyślałem. I siłą rzeczy coraz częściej czuję złość, a nawet bardziej strach z nią przebywając, bo czekam na kolejne uwagi jak na ścięcie.
I teraz tak: nie wiem, czy przesadzam, czy to normalne, że ludzie się tyle krytykują w związku? U moich rodziców tak nie było, ale to nie jest dobry wzorzec związku. Jak sprawdzić, czy przesadzam?
#zwiazki #rozowepaski
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Opublikuj swój własny wpis: Mirko Anonim
· Zaakceptował: RamtamtamSi
👉 Z Twoją pomocą możemy działać dalej! Wspomóż projekt
@mirko_anonim: Krytykowanie ciebie pewnie wynika z tego, że o to samo krytykuje samą siebie. Musi się zastanowić czemu od siebie tak dużo oczekuje i czy nie za dużo.
Rozmawiałeś z nią o tym? Jeśli tak i jeśli to jest ewidentne szukanie dziury w całym no to albo popracuje nad sobą (ale wtedy reakcja krzykiem nie jest dobrym wyjściem, więc oboje) albo się zastanówcie
Komentarz usunięty przez moderatora
@mirko_anonim: Byłem w związku z perfekcjonistką i miałem bardzo podobnie jak Ty. Ba - po kilku latach nawet jak jej nie było w domu, gdy coś zachlapałem, zabrudziłem itp. to aż mnie przechodził dreszcz po plecach że usłyszę za plecami jakąś kąśliwą uwagę.
@Kitku_Karola podała bardzo
Nawet jeśli uwagi są słuszne - ich forma, częstotliwość i klimat z jakim są podawane robi różnicę. To nie jest ruskie wojsko. To związek. Masz się w nim rozwijać, nie chodzić na palcach.
Widzę tu 4 wyjścia, do wyboru:
1. Najlepsza taktyka, jaka sprawdza się w relacjach, to rozminowywanie gęstej atmosfery
Komentarz usunięty przez autora
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
@mirko_anonim: co to znaczy zawalić? Nie zrobić czegoś o czym nikt w skali życia nie będzie pamiętał po trzech dniach?
To co ona robi to nie jest krytykanctwo tylko zwykłe trzeszczenie i zrobiła sobie z ciebie worek do wyzywania sie albo co
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰