Wpis z mikrobloga

#reprezentacja #stanowski #lewandowski #kanalzero

https://streamable.com/sejzfv

Ja bym chciał wiedzieć, jakie byłoby ego Stanowskiego gdyby miał takie osiągnięcia w swojej dziedzinie, jakie Lewy ma w piłce nożnej.

Stanowskiego idol Leo Messi, odbierając złotą piłkę w 2021 roku mówi z ambony: Robert zasłużyłeś na złotą piłkę. (clip tu). Czy Krzysztof uważa, że Messi o piłce ma do powiedzenia niewiele? Bo tak przecież powiedział o Lewym.

Mam wrażenie, że Stanowski znalazł sobie sposób do docierania, do najgorszych cech swoich odbiorców (zazdrości, zawiści) i jątrzy nienawiść, polaryzuje, bo to się po prostu klika. Pokusiłbym się nawet o teorie, że on nie zawsze myśli tak jak mówi, ale ważne, żeby spolaryzować. Pomijam fakt, że Lewandowski przyczynił się do zwolnienia Michniewicza, bo przecież nie ma mu tego za złe, prawda?
BronoSzerman - #reprezentacja #stanowski #lewandowski #kanalzero

https://streamable....
  • 15
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

Mam wrażenie, że Stanowski znalazł sobie sposób do docierania, do najgorszych cech swoich odbiorców (zazdrości, zawiści) i jątrzy nienawiść, polaryzuje, bo to się po prostu klika.

@BronoSzerman: o to, to. nic dodać.
  • Odpowiedz
  • 1
@Evil_JP2: "co ciekawego ma do powiedzenia o piłce nożnej..." Wg mnie jasno ten fragment mówi, do czego się odnosi. Powiem Ci więcej, w piłce nożnej bryluje dość prosty język komunikacji. Myślę, że porównując go do ogółu piłkarzy, byłby powyżej średniej w wymienionych przez Ciebie cechach.
  • Odpowiedz
@BronoSzerman: no jest jasne.

no i co myslisz, ze mu powie? lewandowski to chlopek roztropek, ktory dobrze kopie gale, a nie zaden wybitniejszy w walorach pozatechnicznych pilkarz pokroju modrica, alonso kompanego czy gundogana jak chodzi o w miare nowoczesne przyklady. to zreszta nie jest nic niespotykanego, to czesta cecha u napastnikow, ze nie ogarniaja bardziej zaawansowanych tematow i po zawieszeniu korkow jedyne na co moga liczyc to stolek eksperta w
  • Odpowiedz
  • 3
@Evil_JP2: Ok, rozumiem punkt widzenia. Tylko weź pod uwagę, że Lewandowski słynie z wybitnego etosu pracy i doświadczenia z pracy z najlepszymi trenerami na świecie. Czy lubisz, jak ktoś mniej doświadczony ma uwagi do Twojej pracy? Nauczyłeś się piłki nożnej od ludzi pokroju Kloppa czy Guardioli, jedziesz na kadrę i widzisz rzeczy, które twój trener klubowy punktuje na każdej odprawie... Masz siedzieć cicho?
  • Odpowiedz
@ZwariowanyVariat on po prostu wie że wyżej fryzjera, probierza czy grubego banera ta nie podskoczy. Przecież nie będzie insajderskiej mejwenskiej wiedzy miał o Barcelonie, ale już o radomiaka czy stali mielec prędzej. Ten przyglup, między innymi z tego powodu będzie ciągnął w dół. Ok, przepraszam, nie przyglup, bo w głowie trochę ma o czym świadczy to do czego doszedł, ale mimo wszystko moralnie nisko.
  • Odpowiedz
Mam wrażenie, że Stanowski znalazł sobie sposób do docierania, do najgorszych cech swoich odbiorców (zazdrości, zawiści) i jątrzy nienawiść, polaryzuje, bo to się po prostu klika. Pokusiłbym się nawet o teorie, że on nie zawsze myśli tak jak mówi, ale ważne, żeby spolaryzować.

@BronoSzerman: tak samo robi PIS od lat. Stanowski kandydując na prezydenta stał sie politykiem to już całkiem nie musi sie przed tym bronić.
  • Odpowiedz