Aktywne Wpisy

sarnamarna +51
moje największe osiągnięcie życiowe to jest zrobienie jednego wielkiego pieroga z truskawkami, którego zjedzenie zastępuje zjedzenie około 4 (słownie: czterech) normalnej wielkości pierogów z truskawkami
źródło: 100050811212
Pobierz
jmuhha +4

Nie mam skończonych 26 lat i uczę się w szkole policealnej. W poprzedniej pracy nie musiałam odprowadzać składek ZUS. Teraz chcę zatrudnić się w Żabce na umowę zlecenie, ale pracodawca mówi mi, że muszę te składki odprowadzać. Może mi ktoś wyjaśnić dlaczego i z jakiego powodu? Pracodawca cokolwiek by stracił gdybym nie musiała tych składek odprowadzać? Czy chce mnie wydymać jedynie w jakiś sposób na kasę?
#pracbaza #zabka #kiciochpyta
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Opublikuj swój własny wpis: Mirko Anonim
· Zaakceptował: RamtamtamSi
❤️ Projekt mirko.pro działa dzięki wsparciu użytkowników - dziękujemy! Wspomóż projekt
@kacappylon bzdura. Obowiązek składkowy albo istnieje, albo nie, ale - z wyjątkiem grupy uprzywilejowanych (np. przedsiebiorcy) - składki są zawsze takie same (procentowo).
@Rudz1elec bzdura, ani składki nie są podatkami, ani go zwolnienia nie przestały obowiązywać, skoro ma mniej niż 26 i się uczy.
a co do meritum - myslalem ze juz po 26 roku.
A o wieku napisał dosłownie w pierwszym zdaniu.
Nie byłam zatrudniona na czarno. Miałam na myśli to, że mając status ucznia i mając poniżej 26 lat są te wszystkie zniżki przez które się więcej zarabia na rękę. A tutaj będę dostawać tak jakby mi to nie przysługiwało bo pracodawca twierdzi że z tym są problemy. Tylko tych problemów nie było dwóch poprzednich pracach.
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Zaakceptował:
To jak mam wytłumaczyć to pracodawcy tak żeby nie kazał mi spadać bo się mądrzę? Dziś mam dopiero podpisać umowę a póki co potrzebuję tej pracy.
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Zaakceptował: Dipolarny