Wpis z mikrobloga

✨️ Obserwuj #mirkoanonim
Mircy, potrzebuję porady modowej
Idę na dwa śluby jako gość.
Ostatni raz na ślubie byłem 8 lat temu a garnitur ma 10 lat i jest już za mały.

Nie chodzę, za często na takie formalne imprezy i kompletnie nie wiem czego szukać (np. marynarki są różne, jeden guzik/dwa guziki itp, kolory? szary? granat?).

Mam 183cm, szczupła budowa ciała, ale trochę szeroki w barkach i pod pachami.

Potrzebuję całego kompletu. Spodnie, marynarka, dwie koszule, pasek, buciki.

Jaki budzet na to żeby się w czerwcowym słoncu nie pocić? 2k pln będzie w miarę ok? 2.5k pln?

Jaki sklep najlepiej Vistula/Ochnik/Bytom jakieś porady?

Mam mało czasu i najbardziej by mi pasowało, żeby wejść do sklepu i wyjść z gotowym kompletem.

#moda
#modameska
#slub
#buty

〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Opublikuj swój własny wpis: Mirko Anonim
· Zaakceptował: RamtamtamSi

🫶 Twoje wsparcie = dalszy rozwój projektu. Wspomóż projekt

• 2
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@mirko_anonim: za 2-2.5k kupisz na promocji normalny, wełniany garnitur. Wybierz jakąś cienką tkaninę, to się nie upocisz jak świnia, wełna dobrze oddycha. Jak bardzo boisz się upału/masz tendencję do pocenia się, to poszukaj czegoś lnianego, ale będzie drożej, a garnitur nie będzie uniwersalny. No i to zależy od imprezy, na taką typowo formalną nie wypada przyjść w lnianym garniaku, ale na typowym Polskim weselu są ludzie w koszulach z krótkim
  • Odpowiedz
@mirko_anonim w tym roku kupował teść na mój ślub garnitur. Wybrał 100% wełna i mówił, że się sprawdził bardzo dobrze i się nie spocił jak prosiak, mimo że ślub braliśmy w tropikach i było 30 stopni i wilgotność 90%+.
Kupował w Pako Lorente i dał koło 2k. Prezentował się super, a Pan w sklepie też mu dobrze doradził ze wszystkimi dodatkami.

Na pewno dobrze unikać poliestru i innego plastiku, szczególnie w
  • Odpowiedz