Wpis z mikrobloga

✨️ Obserwuj #mirkoanonim
Tyle się czyta o pokoleniu Z jakie to roszczeniowe, stawia granice, bez podanych zarobków nawet nie aplikuje, itd. - zauważyliście cokolwiek takiego w waszych miejscach pracy xD? Bo z tego co ja obserwuje to młodzi jeszcze bardziej zapieprzają i anagażują się bardziej w projekty niż poprzednie pokolenia, bo po prostu bardziej ogarniają nowe technologie czy języki i im wszystko łatwiej przychodzi + typowa młoda energia żeby robić wszystko, podczas gdy starsi już wypaleni. Zresztą żadne biuro czy #korpo nie będzie z łaską czekać na pokolenie Z bo ofert pracy nie jest dużo a chętnych wiele, nawet spoza PL. Takie biuro dostaje konkretny budżet na pracownika bo nie po to się stawiają w Polsce żeby dawać im zarobki zachodnie, więc jakim cudem taki młody miałby wymusić większe zarobki? Fajnie by było gdyby była taka presja oddolna jak mityczne "pokolenie Z" ale to brzmi jak niespełnione fantazje millenialsa-redaktora na każdym portalu z newsami.

#praca #pracbaza #korposwiat #zarobki #polska #finanse #zarobki #pieniadze #biznes #antykapitalizm

〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Opublikuj swój własny wpis: Mirko Anonim
· Zaakceptował: Jailer

🧙🏻 Prowadzę anonimowe mirko już 2 lata, ale nikt mi nie pogratuluje, bo jestem ze wsi. Wspomóż projekt

mirko_anonim - ✨️ Obserwuj #mirkoanonim
Tyle się czyta o pokoleniu Z jakie to roszcze...

źródło: pokolenie-z

Pobierz
  • 8
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@mirko_anonim: widać, że nie masz pojęciach soc. Wiesz chociaż kto wymyślił określenie milenialsi? proszę podaj to, choć to nie jest kluczowe dla sprawy, chce wiedzieć, czy chociaż posiadasz taką wiedzę
  • Odpowiedz
@mirko_anonim: nie, nie widzę tego u siebie :) mieliśmy 2 dziewczyny do sociali i grafik. no kur..2 miesiace bimbania, w------e na wszystko, na uwagi o przyłożeniu się nie reagowały, poszły szybciutko out bo to była komedia xD
  • Odpowiedz
mieliśmy 2 dziewczyny do sociali i grafik. no kur..2 miesiace bimbania, w------e na wszystko, na uwagi o przyłożeniu się nie reagowały

@ShpxLbh: i zajebiście, praca to nie jest miejsce żeby się starać
  • Odpowiedz
@jacekparowka: no można i tak podchodzić :) ja wyznaję zasadę że jak dobrze płacą i fajna atmosfera to się pracuje dobrze i miło. Wiec stara się człowiek żeby była dobrze robota zrobiona również dla innych w zespole. No ale w korpo to inna sprawa ;)
  • Odpowiedz
@mirko_anonim: powiem tak, są różni młodzi teraz i byli różni kiedyś. Ja mam prawie 40 lat, ale byłem głupek i potrafiłem w dzień wolny jechać do roboty bo coś tam zapomniałem zrobić. Ale kolega co też w biurze pracował to potrafił normalnie nie przyjść do roboty, i rano tego samego dnia coś dzwonił i wymyślał, a był na kacu normalnie i zaspał. Inny pracował w hotelu na recepcji, to zapraszał
  • Odpowiedz
@ShpxLbh @Kotdog prawda jest taka ze te laski co bimbaja juz beda bimbac do konca zycia w ten sposob, taki charakter. Caly czas na minimalnej ale co weekend restauracja i wylot do Hiszpanii za pieniadze z wiadomego zrodla alternatywnej dzialalnosci niezarejestrowanej
  • Odpowiedz