Wpis z mikrobloga

• 773
@Nordri: klient jeszcze nie wie, że ta sama żona od 2 lat ze swoim prawnikiem szykowała materiały, prowokowała sytuacje i w ostateczności wyciągnie kartę pedofila żeby zabrać cały majątek i dzieci, a na koniec dostać spore alimenty.
Życie :)
  • Odpowiedz
zrozumiecie jak się będziecie rozwodzić

@Aniallica:

Brałam ślub 3 miesiące temu, po 20 latach bycia razem xD W takim tempie, to się raczej nie zdążę rozwieść.
  • Odpowiedz
Brałam ślub 3 miesiące temu, po 20 latach bycia razem xD W takim tempie, to się raczej nie zdążę rozwieść.

@Nordri: Spokojnie, ślub znacznie przyspiesza bieg wydarzeń.

Znam kilka przypadków gdzie ślub po 15-20 latach bycia razem, z dziećmi w wieku 8-16 i tak skończył się rozwodem po kilku latach bo totalnie zmieniła się dynamika relacji po usankcjonowaniu.
  • Odpowiedz
  • 44
@fraciu: widocznie nie mieli jakichs konkretnych majatkow, o ktore warto by walczyc. Moja siostra, na przyklad, z rozwodu wyciagnela kilkukrotnie wiecej finansowo niz zarobila przez cale zycie ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
Spokojnie, ślub znacznie przyspiesza bieg wydarzeń.

Znam kilka przypadków gdzie ślub po 15-20 latach bycia razem, z dziećmi w wieku 8-16 i tak skończył się rozwodem po kilku latach bo totalnie zmieniła się dynamika relacji po usankcjonowaniu.

@PfefferWerfer: Fajnie, fajnie. Widzę, że optymizm w narodzie mocny :D

A no życie pokaże jak będzie. Tyle negatywnych rzeczy się dzieje dookoła, że nie będę sobie dokładać i nastawiać na rychły rozwód ;)
  • Odpowiedz
  • 5
@Nordri: oczywiście, szczęścia i zdrowia dla młodej pary!
Ale tez znam przypadek jak para była ze sobą bez ślubu 18 lat, a po ślubie dwa lata ze sobą wytrzymali :D
Ciekawi mnie czy to pierścionek tak może negatywnie działać. Może być to kontrowersyjne co powiem ale uważam, że dla niejednej kobiety mężczyzna z pierścionkiem to znacznie lepszy kąsek do prób zdobycia go, niż taki wolny. Taki facet po ślubie widzi
  • Odpowiedz
  • 23
@fraciu: problem w tym, ze nie ma zadnego prawa, ktore mowi, ze dzieli sie na pol. Rzeczywistosc jednak pokazuje, ze to faceci glownie traca na rozwodach, nie kobiety i to czesto wiecej niz polowe majatku ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
@apeee W rodzinie miałem taki przypadek, też myślał że szybko pójdzie bo się już dogadali.
Wyszedł z rozprawy i się powiesił xD
Jeszcze nie zdążył osiągnąć temperatury pokojowej a niedoszła była żona już zdążyła zasiłek pogrzebowy załatwić zanim jego dorosła córka z poprzedniego związku dowie się że ojciec nie żyje xD
  • Odpowiedz
@apeee: @Akuzativ94 @Akuzativ94 Rozwód a podział majątku to dwie inne sprawy sądowe. Z tego co ja słyszałem to zdecydowana wększość rozwodów jest bez orzekania o winie i jest kwestią formalności. Orzeczenie o winie praktycznie nic nie daje, trwa kilka lat i przesuwa podział majątku do czasu zakończenia sprawy. Podział majątku prawie zawsze jest po połowie, nawet orzeczenie o winie nie jest powodem żeby jedna ze stron dostała więcej.
  • Odpowiedz