Wpis z mikrobloga

szkoda, ze ameryka nie potrafi sie zajac swoimi tylko wtykala nosa np. w nasze wybory

@matti-nn: pół polskiego sejmu krzyczy Trump chodzi w czapeczkach MAGA a ty się czepiasz USA? XDDDD
  • Odpowiedz
@cham-wulgar: minister administracji trumpa przylatuje do polski przed wyborami i mowi takie slowa:

„Właśnie miałam okazję spotkać się z Karolem i posłuchać: on musi zostać kolejnym prezydentem Polski. Rozumiecie mnie?”

„Jeśli wybierzecie lidera, który będzie współpracował z prezydentem Donaldem J. Trumpem, naród polski będzie miał silnego sojusznika, który zapewni, że będziecie w stanie odeprzeć wrogów, którzy nie podzielają waszych wartości.”
  • Odpowiedz
@matti-nn: nie sprecyzowales tego, ja napisałem niemcy. Niemieccy dziennikarze to niemcy.

O dużym znaczeniu wyborów prezydenckich w Polsce pisze w czwartek także portal sieci redakcyjnej "RND". "Niedzielne wybory prezydenckie dla nikogo nie są tak ważne jak dla premiera Tuska. Głowa państwa może blokować ustawy w znacznie większym stopniu niż w Niemczech. A prezydent Andrzej Duda, który jest blisko narodowo-konserwatywnego PiS, właśnie to robi (…) 18 maja Polska zagłosuje nad tym,
  • Odpowiedz