@qlimax3: to już 2137 odcinek, kiedy wykopki są zszokowane odkryciem, że jarmarki na rynku głównym są skierowane do zagranicznych turystów, a nie lokalsów
@qlimax3 gdy widzę te nazwy to mnie mdli….w latach 2000 było to zabawne. Teraz przy zamawianiu czuję zażenowanie. Na Kazimierzu w okrąglaku o dziwo ceny znośne.
@qlimax3: nieźle kogos p----------o, w tym roku pod karpaczem praktycznie przed majówką płaciłem 23 za taką bardziej wypasioną i imo to juz było dość drogo xD
@futurehawk: tak sobie myślę (ale to rzadko), że może faktycznie tu chodzi o koszenie turystów. W wielu krajach tak jest, a wystarczy zboczyć z trasy żeby zjeść, przenocować czy zwiedzić taniej. W 2006 ogarnąłem 2 miesiące w Hiszpanii za 1000 euro za osobę, w mieszkaniu w wysokim standardzie z basenem na posesji. Ofc bez wyjść na miasto, ale z biletem miesięcznym, kilkoma atrakcjami, 300m od plaży. Teraz mieszkam w Szwajcarii
źródło: il20250604_915443375_xlarge
PobierzStandard
Zapiekanka - 15 zł
<angielskie słowo> zapiekanka - 45 zł
Komentarz usunięty przez moderatora
Teraz przy zamawianiu czuję zażenowanie.
Na Kazimierzu w okrąglaku o dziwo ceny znośne.
W wielu krajach tak jest, a wystarczy zboczyć z trasy żeby zjeść, przenocować czy zwiedzić taniej. W 2006 ogarnąłem 2 miesiące w Hiszpanii za 1000 euro za osobę, w mieszkaniu w wysokim standardzie z basenem na posesji. Ofc bez wyjść na miasto, ale z biletem miesięcznym, kilkoma atrakcjami, 300m od plaży.
Teraz mieszkam w Szwajcarii