Wpis z mikrobloga

Treść przeznaczona dla osób powyżej 18 roku życia...
  • 16
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@tomosano trudno powiedzieć, bo Trzaskowski nie był przekonującym kandydatem nawet dla ludzi sprzyjających PO, ale będących bliżej centrum. Gdzieś czytałem, że tak naprawdę zadecydowała frekwencja, czyli ludzie niezdecydowani jednoznacznie poprzeć Trzaskowskiego, a z tym Stan miał mało wspólnego.
  • Odpowiedz
@tomosano: Stanowski wyśmiewał obłudę i głupie kłamstwa w debatach. Trzaskowskiemu oberwało się bardziej, bo i tej obłudy więcej. Może mieć rację.
  • Odpowiedz
@tomosano: nie. Tak naprawde prawdziwym kingmakerem byl Zenek Martyniuk. Gdy popieral Rafala to ten dominowal w sondazach. Gdy przeniosl poparcie na Nawrockiego sondaze zaczely sie wyrownywac
  • Odpowiedz
@korona_swirus, @tomosano: kanał Zero obiektywny? Wystarczy spojrzeć ile pali się filmie krytykujących Trzaskowskiego i KO, a ile krytykujących Nawrockiego i PiS. Warto też zobaczyć skąd były pieniądze na uruchomienie tego kanału.
  • Odpowiedz
@tomosano raczej tak. Dla mnie było zaskoczeniem wynik sondażu gdzie Nawrocki chyba miał 52% w grupie 18-29 Jednak myślałem, że młodzi w większości mają poglądy liberalne/lewicowe.
  • Odpowiedz
@kt13 to już swoją drogą. W ogóle to jest ciekawy fenomen na szeroko rozumianym Zachodzie, że konserwatywna prawica potrafi być taka dobra w Internety.
  • Odpowiedz
PiS (Karol Nawrocki) przerżnąłby te wybory, gdyby nie Stanowski i Kanał Zero.

@tomosano: A to jest całkiem możliwe.

PiS wyciągnął ręce w okolice elektoratu przeciwnika, gdzie mógł coś ugrać i możliwe że
  • Odpowiedz