Aktywne Wpisy

wonsz337 +61
Pijany sąsiad mi dzisiaj groził, żąda żebym pozwolił mu korzystać z mojego prywatnego ogrodu. Mówił "moja pani sobie tam rozłoży leżaczek i wypuscimy sobie tam czasem pieska" a jak nie to zobaczysz małolat, to będzie, nie cwaniakuj z nami i takie teksty. Obok n--------o grubasa skakał ćpunek jego jakiś krewny i przytakiwał mu XD. Nie wiem co teraz bo nie ma opcji żebym pozwolił im korzystać sobie z mojego prywatnego ogrodu, za

ehhniestety +150
#prawo #aborcja #ciaza #czechy
ja na niego nie glosowalem wiec mam ubaw - i bede mial.
Chodzi o potencjalną sytuację kiedy badania prenatalne wykażą zespół dauna, a ciąża jest planowana. Po wyroku TK z 2020 nie można już usunąć ciąży w takiej sytuacji bo mamy państwo wyznaniowe.
@gorzki99: Skąd wiesz, że OP i ta dziewczyna głosowali na Nawrockiego?
@czlowiek_z_lisciem_na_glowie: zakaz zabijania ludzi za to, że są niepełni rozumu, to nie jest kwestia wyznania, tylko moralności uniwersalnej
@IPKISS: cicho nie psuj retoryki ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Prawie wszystkie kraje na świecie pozwalają na aborcję i trwają, nie spotyka ich boska kara itd
Wolałbym bezpiecznie urodzić jak w każdym cywilizowanym kraju.
@choochoomotherfucker: Nie do konca to bylo ad persona. Zauwaz ze odpowiadalem jednej osobie a uzylem liczby mnogiej. Wybraliscie. Jako wszyscy ktorzy na niego glosowali. Nie moglem napisac "wybralismy" bo ja na niego nie glosowalem wiec go nie wybralem. Ale praktycznie 33% polakow tak
@czlowiek_z_lisciem_na_glowie: prawie wszystkie kraje na świecie normalizowały niewolnictwo, dyscyplinowanie kobiet biciem, ciężką pracę dzieci.
Trochę jednak więcej rozumiemy i potrafimy szanować ludzi bez względu na to, czy potrafią krzyczeć z bólu, czy jeszcze nie.
@czlowiek_z_lisciem_na_glowie: można, przecież PO już zmieniło przepisy. Rząd wydał nowe wytyczne (sierpień 2024), które potwierdzają, że wystarczy orzeczenie jednego lekarza specjalisty (np. psychiatry), że ciąża zagraża zdrowiu psychicznemu kobiety – nie trzeba wielu dokumentów i zobowiązują szpitale z NFZ do wykonywania legalnych aborcji. Za odmowę placówka może stracić kontrakt lub zapłacić karę.