Aktywne Wpisy

breakdown1 +139
Kusi mnie żeby coś pogamblować. Odzywa się we mnie żyłka hazardzisty. Wrzucić gdzieś 3000 USD, w jakieś kwanty czy coś, ustrzelić szybkie 10% i się wycofać. Czynność powtarzać aż do wyzerowania kapitału
#gielda
#gielda

cytr0netx99 +30
#gielda ale dla zasięgu wołam #bitcoin #kryptowaluty
Trochę nie rozumiem, o co tu właściwie chodzi. Jest sobie to całe krypto. Sam mam tam jeszcze coś z dawnych, hehe, czasów. Przecież miało być zdecentralizowane, niezależne od rządów, pełna wirtualna wolna amerykanka, świat prawdziwych wolnych orłów. Pirackie dublony naszych czasów.
A teraz nagle, gdy pojawią się jakieś manipulacje czy wyjebki, wszyscy kwiczą, że SEC ma ścigać kogoś, kto sobie
Trochę nie rozumiem, o co tu właściwie chodzi. Jest sobie to całe krypto. Sam mam tam jeszcze coś z dawnych, hehe, czasów. Przecież miało być zdecentralizowane, niezależne od rządów, pełna wirtualna wolna amerykanka, świat prawdziwych wolnych orłów. Pirackie dublony naszych czasów.
A teraz nagle, gdy pojawią się jakieś manipulacje czy wyjebki, wszyscy kwiczą, że SEC ma ścigać kogoś, kto sobie
źródło: w2s2udy9tnl61
Pobierz

Mircy z #pracait jak u was wygląda/ła sytuacja po zwolnieniu?
Pracowałem w korpo i zajmowałem się tematyką odzyskiwania/zabezpieczania danych. Mam jakieś 8 lat expa niby w IT, ale niestety w niszowym temacie. Na studiach robiłem jako support, a potem dostałem lepszą ofertę z innego korpo i wspinałem się od zera, przez specjalistę, do stanowiska kierowniczego. W tym roku objęto mnie zwolnieniami grupowymi, bo firma przenosi większość swojej działalności do Indii. Jestem już 4 miesiąc bez pracy, chociaż wysyłam cały czas CV i nie wybrzydzam, to miałem dosłownie 2 rozmowy, które się okazały zmarnowanym czasem. Teoretycznie jestem specjalistą w tym czym się zajmowałem, ale nie ma tego typu pracy dla mnie w Polsce. Nie znam się na programowaniu, nigdy nie trudniłem się adminką, ale ogólnie mam pojęcie o IT. Napiszę sobie skrypt, skonfiguruję firewalla, czy po sprawdzeniu alertu w SIEMie zabezpieczę jakiś endpoint, nie mam też problemu z linuxem.
Weźcie co poradźcie Mirki, bo mógłbym się teraz czegoś poduczyć chociaż, skoro bez roboty siedzę, ale no nie wiem na co jest ssanie i gdzie z moim expem by mnie chcieli. Jakieś certy warto zrobić? Może na studia iść, bo nie mam kierunkowego magistra?
Pytanie do tagu #emigracja czy ktoś emigrował za robotą w IT? Rozważam szukanie za granicą, a jak trzeba będzie to i jakaś inna branża, żeby tylko zarabiać...
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Opublikuj swój własny wpis: Mirko Anonim
· Zaakceptował: Nighthuntero
👉 Z Twoją pomocą możemy działać dalej! Wspomóż projekt
Emigracja do roboty w IT to teraz chyba tylko do tych wyżej wymienionych Indii
Moja firma ma w ISO ISMS wpisane np. że CISO może być tylko ktoś z CISSP albo odpowiednikiem.
Na cybersec do clouda też bym przyjął tylko kogoś z CCSP albo
Przeżyłem 3 zwolnienia.
Pierwszy przypadek - szukałem pracy 3 miesiące (mając również dorywczą która spokojnie mi starczała). Byłem
Twierdzisz ze byłeś ekspertem i kierownikiem, ale z wewnętrznego nadania przez zasiedzenie więc....
Teraz wszystko jest w cloud więc po co odzyskiwanie danych