Wpis z mikrobloga

Treść przeznaczona dla osób powyżej 18 roku życia...
  • 58
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Evil_JP2:

nie, ale nie dziwi mnie pytanie, zauwazylem ze wiele osob ma tutaj problemy z interpretacja wypowiedzi.

rysunek mówi "ludzie plują na UE, wychwalają konserwatywne wartości Rosji, ale i tak jeżdżą do tej UE".

po czym ty rozpoczynasz jakiś swój wywód. To chyba Ty masz problemy z interpretacją.
  • Odpowiedz
via Wykop
  • 618
@Evil_JP2: nie wiem jak ty, ale ja pamiętam Polskę przed wejściem do EU i zdecydowanie wolę Polskęw EU niż to wtedy co się działo w kraju.
  • Odpowiedz
@gbsh: pamietam polske, pamietam tez unie. i tamta unia nie miala na sztandardach simpowania, lgbt czy zakretek.

@danob99 w obrazku chodzi o to, ze ludzie narzekaja na aktualna unie i ze sa z tego powodu rzekomo hipokrytami. tyle.
  • Odpowiedz
  • 3
Czy jeśli w Rosji jakieś rozwiązanie może być sensowniejsze niż to, co proponuje UE, to już nie powinienem o tym mówić głośno? Mam od razu pakować manatki i wracać na Syberię? 😄 (Żeby było jasne — absolutnie nie twierdzę, że tam jest lepiej.)
Jak Putin powie coś rozsądnego albo w czymś ma rację, to mam udawać, że nie, bo „tak trzeba”? Serio?
Albo jeśli uważam, że konserwatyzm ma więcej sensu niż to,
  • Odpowiedz
via Wykop
  • 15
pamietam polske, pamietam tez unie. i tamta unia nie miala na sztandardach simpowania, lgbt czy zakretek.

@Evil_JP2: Widzisz, mi jakieś zakrętki nie przeszkadzają. Umiem sobię odkręcić butelkę, napić się i zakręcić. Mówię że dzięki UE dużo naszych rodaków dostało szansę wyjazdu za granicę do pracy, w każdej gminie mogłeś wziąć dofinansowanie na rozwój. Programów było dużo. Rolnicy mogli dzięki dopłatom rozwijać gospodarstwa i kupić nowoczesny sprzęt. Jeżeli zwracasz uwagę na
  • Odpowiedz
@Evil_JP2 to chyba masz problemy z pamięcią, już wtedy UE była lewacka i to był główny argument jej przeciwników, straszących że po wejściu do UE geje będą brali śluby w Polsce xD nic takiego się nie wydarzyło, a wy nadal opowiadacie te bajki
  • Odpowiedz
@gbsh: znam typa co się dorobił w uk dzięki wejściu Polski do ue mógł tam legalnie wyjechać i pracować. Praktycznie w dekadę się ustawił aż do emerytury i teraz chłop na brauna głosuje <3
  • Odpowiedz