Wpis z mikrobloga

@TheBananaStockExchange: kolesiostwo i nepotyzm w polityce? stare, znałem ( ͡° ͜ʖ ͡°) ona chociaż ma jakiekolwiek kompetencje żeby tam zasiadać "Prezes Zarządu (CEO) w AMW Rewita Sp. z o.o., LL.M., Radca prawny". Nic sie koalicja nie nauczyla (choc to ze z PSL to bez zaskoczenia). Tylko nie łudźcie się, że przy Konfie by tak nie było, sam Wipler mocno lobbuje za Pis bo jego firmy są
  • Odpowiedz
  • 3
@yousouyou Rozumiem, że to właśnie dzięki tym kompetencjom udało jej się wygrać konkurs, w którym każdy miał równe szanse niezależnie od przynależności politycznej?
  • Odpowiedz
@janekplaskacz: O wow, to może jak jest taka demokratyczna ta koalicja to niech postara się zmienić prawo tak że np na prezesów państwowych spółek powoływane są konkursy a politycy i ich rodziny mają zakaz w nich uczestnictwa? To PiS nie będzie mógł obsadzić swoimi za dwa lata. Ale chyba nie, lepiej powiedzieć że co z tego że w Koalicji jest nepotyzm, bo przecież za pisu będzie gorzej
  • Odpowiedz
@Szalom:

O wow, to może jak jest taka demokratyczna ta koalicja to niech postara się zmienić prawo tak że np na prezesów państwowych spółek powoływane są konkursy a politycy i ich rodziny mają zakaz w nich uczestnictwa?

To ci przypomnę, że PO wprowadziło ustawę o służbie publicznej i jedną z pierwszych rzeczy jakie zrobiło PIS to ją zlikwidowało.
  • Odpowiedz
@Szalom:

To po co się dalej starać, to lepiej swoimi obsadzić stołki tylko głupi by nie skorzystał

Ja nie usprawiedliwiam PSL, swojego czasu było znane z nepotyzmu. Ale potem przyszedł PIS i pobił je na głowę. Jednak to co mnie najbardziej wkurza to fakt, że PIS nie dość, że pobił PSL to jeszcze zrobił to drąc japę o nepotyzmie.
  • Odpowiedz
ja nie mogę, dopiero co Trzaskowski przewalił, a oni się kompletnie nic z tego nie nauczyli xD

@bart40404: no właśnie się nauczyli - pis tak robił i wygrywa
  • Odpowiedz
  • 1
@bart40404 ale co mają się nauczyć, przecież i tak na nich zagłosujecie, rządzenie poliniakami to jakiś poziom nawet poniżej 'very easy'.
  • Odpowiedz
  • 12
@Amatorro Od studiów bardziej by mnie interesowało jej doświadczenie w zarządzaniu spółkami górniczymi. Z tego co widzę ostatnio była prezesem zarządu spółki zarządzającej ośrodkami wypoczynkowymi Agencji Mienia Wojskowego xD

Dla mnie to za mało jak na zarządzanie jedną z większych spółek wydobywczych na świecie.
  • Odpowiedz
ja nie mogę, dopiero co Trzaskowski przewalił, a oni się kompletnie nic z tego nie nauczyli xD

@bart40404: PiS wszadzał wszystkich z rodziny na każdy stołek i wygrali wybory, widać to jest klucz do zwycięstwa.
  • Odpowiedz