Wpis z mikrobloga

Treść przeznaczona dla osób powyżej 18 roku życia...
  • 20
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

• 1
@Rudz1elec: "Mam wrażenie, że to jest jakiś cope wymyślony przez bogatych dla biednych, aby się nie załamywali swoją sytuacją"
"Nic nie powinno być za darmo"
Uświadamiam, podobne argumenty padają podczas dyskusji i budowie mieszkań przez państwo, tracimy my wszyscy na takiej sytuacji
  • Odpowiedz
@jonasz68: p--------z
Moi starzy nie mieli nic. Nawet nie było ich stać na pociąg powrotny. A ustawili siebie i całe moje rodzeństwo. Bez żadnych koneksi czy urodzenia się czy spadku czy innego.
Ale do tego trzeba zakasac rękawy.
  • Odpowiedz
@jonasz68 bo to takie p---------e dla ubogich intelektualnie marzycieli. Tez chciałem skończyć studia, chciałem być archeologiem. No, ale od 18 rż muszę z---------c, żeby nie zdechnąć z głodu. No, ale już się przyzwyczaiłem, ze zawsze znajdzie się jakis mądrala w aucie które kupili mu rodzice, ze wszyscy mamy takie same szanse. Szkoda mordy strzępić
  • Odpowiedz
@michalgrande: Mówię. Wzrost bezdzietności, wzrost NEETu, mniej związków, rezygnacja z awansów i kariery zawodowej. To wszystko są przejawy właśnie rozpadu tkanki społecznej, bo ludzie tracą wiarę w sensowność rozwoju.
  • Odpowiedz
@jonasz68: W skrócie: Bogaci chcą aby biedni mieli lepiej, a biedni chcą aby to bogaci mieli lepiej, biednych jest więcej i wygrywają a w wyniku tego społeczeństwo cały czas bardziej się rozwarstwia i polaryzuje.
  • Odpowiedz
@PfefferWerfer: boomerzy w amerykańskich mainstream mediach w szoku, ze miellenialsi/zoomersi odmawiają przyjęcia awansu na wyższe stanowiska "uga buga ci młodzi nic nie robia, zero ambicji tylko w gierki by grali". W komenatarzach na fb pod tego typu artykułami ludzie ładnie to wyjaśniają. Dostaniesz moze kilka % pensji wiecej za to roboty, obowiazków i odpowiedzialności masz kilkaset razy wiecej to juz lepiej siedziec sobie i na spokojnie klepac excele
  • Odpowiedz
@Eugeniusz_Zua: Ja po przyjęciu awansu i zobaczeniu jak to wygląda od kuchni uznałem że te 10-20% więcej do pensji za 5x więcej roboty i szansy na zawalenie kończące się dyscyplinarką poprosiłem o powrót na moje poprzednie stanowisko niższego szczebla.

Powiedzieć że to był precedens to jak nie powiedzieć nic xD
  • Odpowiedz
Powiedzieć że to był precedens to jak nie powiedzieć nic xD

@PfefferWerfer: koleżanka mi ostatnio mówiła, że jej szef brytyjski boomer był szoku jak odmówiła mu awansu na stanowisko kierownicze. Pensja może trochę wieksza + firmowe auto premium, ale duża odpowiedzialność, siedzenie w nadgodzinach, masz pod soba ludzi za których jesteś odpowiedzialny. Uznała, że woli sobie spokojnie robic to co robi, punkt 17:00 zamyka laptopa i idzie do domu, a
  • Odpowiedz
@PfefferWerfer:

moim zdaniem upadek zdrowia, skazone zarcie, wypelniacze, sterydy, antybiotyki, konserwanty w miesie i nabiale, gmo, brak witamin i mineralow w zarciu, plastik, smog, promieniowanie emf, radiacje wifi, zanieczyszczone wody, stres oksydacyjny i cale z3sranie swiata

nie bez powodu IQ spada, ilosc testosteronu spada, ilosc stosunkow spada, takie rzeczy jak losowa erekcja wielokrotnie w ciagu dnia to juz jest mit, a kiedys facetowi po prostu pala stala jak widzial ladna dziewczyne,
pysznewpierdalator - @PfefferWerfer: 

SPOILER

moim zdaniem upadek zdrowia, skazone ...

źródło: 650c51569290c

Pobierz
  • Odpowiedz
@gorobei mówię o top 90-99% ludzi, pozostali najbogatsi zazwyczaj chcą się dalej bogacić ale też często nie kosztem ubożenia swoich klientów. Chodzi mi tu o ludzi typu korpo 15-30k na rękę itp. w przypadku polski, nie o właścicieli firm z dochodami 500k zysku netto/msc
  • Odpowiedz