Wpis z mikrobloga

Ale miałem kompromitacje cw*la jak pojechałem oglądać wczoraj MX-5 NB w bardzo niskich pieniądzach i okazało się, że auto za powyżej 10k to powinno wylądować na złomie a nie stać na sprzedaż. To moja pierwsza wycieczka na oglądanie roadstera i zostałem brutalnie zweryfikowany, że pewnie trzeba wydać z 20-25k za coś co trzyma sie kupy z silnikiem 1.6.
#miata #mx5 #mazda #samochody
  • 22
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@XXX_Boris_Gromow_24cm_XXX: Najgorsze, że ja nie wymagam cudów. Ot, niech nawet z silnika rzyga, niech będą te nadkola do roboty, ba nawet progi. Mają prawo.

Ale jak wchodzisz pod auto, a tam się wszystko trzyma na słowo honoru, jakas wata z kata wystaje, a w podłoge można wbijać śrubak, nie mówiąc że sanki to zlały się w jedną całość z całą resztą zawieszenia - oczywiście na rudo.

No takie auto każdy
  • Odpowiedz
@RwandyjskiFront: polecam patrzeć w każdej cenie, bo są tacy którzy "wiedzą co mają" i gruza sprzedają za 25k, ale i tacy którzy całkiem zdrowe, choć nieidealne, oddają za grosze.
Widziałem w Konstantynowie łódzkim Nb 1.8 za 9 koła, stan słaby ale do dojechania jak coś
  • Odpowiedz
@RwandyjskiFront: pewnie nie będziesz zadowolony, ale za 20k też będzie pełno rdzy, bo to 30 letni japoniec z blachą pasowaną kolanami. Jak robiłem remont swojej, która wyglądała jakby całe życie nie widziała zimy to po rozcięciu na łączeniu blach w środku i tak to wyglądało jak wyciągnięte z rzeki, a moja wyglądała przed remontem jak te po 40k+.
Jak chcesz się cieszyć z tego co oferuje mx5 to kup byle
  • Odpowiedz
@Jankorposzczur Widziałem te 1.8 w sensie w ogłoszeniu - no ale się nie zdecydowałem. Gośc za 700zł chciał mi to pod dom przywieźć. No i może i popełniłem błąd że nie wziąłem.

@dudusbug: Ogolnie byłem pod Wrocławiem u typa ktory targa tylko MX5. Miał ich ze 30 na placu.
No i ogladalem dwie za 20k i było okej. Fakt był nalot ale to było wszystko do ogarnięcia i cieszenia
  • Odpowiedz
@RwandyjskiFront: Czyli piszesz o tym gościu z Bogdaszowic. Nie polecam Ci od niego kupować KOMPLETNIE niczego. Zapraszam na grupę FB mazd i poczytaj jakie pudrowane trupy sprzedaje ten handlarz. Ja bym od niego nie kupił nawet najpiękniejszego egzemplarza. Gość w społeczności miaciarzy słynie ze sprzedawania odpadów wyciągniętych z krzaków, które odpisowuje do sprzedaży. Gość potrafi kupić zapleśniałe NA za 5k euro z niemiec, popryskać podwozie, wypolerować lakier i wystawić za
  • Odpowiedz
@XXX_Boris_Gromow_24cm_XXX: ceny rosną, bo zaczyna być coraz więcej egzemplarzy po remoncie. Jak wydajesz na blacharza minimum 30k (bo takie są dzisiaj ceny) to szkoda Ci sprzedać go za tyle samo co kosztował sam blacharz. Za kilka lat będą już tylko takie po remoncie, bo reszta się utleni.
  • Odpowiedz
@RwandyjskiFront: zobacz se na ebayu - one po 1000-2000 chodzą a są poniżej 2l więc tanie do sprowadzenia. Ale najlepiej poczekać na koniec lata to wtedy ich cena MOOOCNO spadnie.
  • Odpowiedz