Wpis z mikrobloga

@Logika_wykopu: 10 lat minęło, a PO dalej takie samo - banda pseudo elit która gardzi każdym kto nie głosuje na PO. Nawet jak głosujesz na Hołownie czy Lewicę, to dla POwców jesteś podludziem i znajdą 1000 powodów dla którego jesteś człowiekiem 2 kategorii.
  • Odpowiedz
@thorgoth: nie mam telewizora i nie jestem na tyle p----------y, żeby oglądać republikę.
Zresztą - ruspublika to nie PiS. PiS chociaż próbuje udawać, że obchodzą ich ludzie. PO nawet nie próbuje. Ciągle pokazują, że PiSowcy to nie ludzie, że w ogóle to nie powinni mieć prawa głosu, że mają w---------ć na Białoruś. A potem wielkie zdziwienie, że właśnie ci ludzie nienawidzą PO i głosują na PiS czyli głównego wroga PO.
  • Odpowiedz
@thorgoth: gardzą to sobą wszyscy nawzajem i to coraz bardziej, ale pisu nikt w tym nie przebije. Ocena poziomu intelektualnego i wykształcenia na podstawie podejmowanych decyzji i nie rozumienia ich konsekwencji jest do obrony jeszcze chociaż czasem przybiera nieodpowiednią formę ale odczłowieczanie przeciwnej strony, wyzywanie od lemingów, zdrajców, niemców, lewaków i morderców brata prezesa to już wyższa szkoła jazdy.
  • Odpowiedz
Ciągle pokazują, że PiSowcy to nie ludzie, że w ogóle to nie powinni mieć prawa głosu, że mają w---------ć na Białoruś.

@marv0oo: to jest backlash narracji pisu, która od 20 lat każe mi w---------ć do Niemiec, tylko dlatego że chce mieszkać w cywilizowanym, świeckim kraju

z pisowcami jak z ruskimi - nie zrobią się normalni od tego, że będziemy dla nich mili. To nie zadziała.
Być może zadziałałoby przekupstwo, jakieś
  • Odpowiedz
Ale jak zmieni się rząd, pis zacznie kraść to NAGLE znajdzie się kasa nawet na 800+ xD to jak to jest? Za dobrego PO nie było kasy na 500, a za PiSu jak nakradli, to nagle jest kasa nawet na 800?

@marv0oo: bo to jest kasa moja i twoja, a nie rządu? I jedni ludzie to ogarniają a inni nie.

To co ty chcesz zrobić? Czystkę etniczną? Rozbicie dzielnicowe kraju? Fakt
  • Odpowiedz
Ja opieram swoją nadzieje na tym że ludzie się zmieniają.

@thorgoth: a przypomnisz mi, na kogo młodzi zagłosowali w 2 turze? Bo z tego co wiem, to na Nawrockiego. To jest ta twoja zmiana? Takiej zmiany chciałeś, czy nie wpasowuje się w narrację?

Ludzie już nie chcą palić czarownic na stosach

Dlatego Braun zyskał +6% i jest nad Hołownią i Zandbergiem xD
  • Odpowiedz
a przypomnisz mi, na kogo młodzi zagłosowali w 2 turze?

@marv0oo: spokojnie, z kinder-korwinizmu się wyrasta. Do młodych w tych wyborach nikt się nie zaadresował oprócz Stanowskiego i Mentzena. Skutki widzieliśmy.
Poza tym chodzi mi o zmiane w skali pokoleniowej, makro.
W tym 1975 roku 30-letnia niezamężna kobieta była poddawana ostracyzmowi jako stara panna, dziś już ludzie mają wywalone.
Takich zmian w mentalności jest dużo więcej i w większości one
  • Odpowiedz