Wpis z mikrobloga

Będzie #zalesie bo muszę to z siebie wyrzucić. Na początku marca potrącił mnie samochód na przejściu. Sprawca uciekł z miejsca zdarzenia.
Chłop przeleciał przez rondo jak dzik i uderzył mnie, jak zjeżdżał z ronda, a ja byłem w połowie zebry. Zdążyłem tylko zrobić krok w tył, i chyba to mnie uratowało. I jeszcze to, że była to Corsa, a nie X6.
Facet uderzył mnie w prawe kolano, w lewą łydkę, a prawym łokciem urwałem mu boczne lusterko. Następnie wybiło mnie w powietrze i wylądowałem na plecach.
Na szczęście było to centrum Gliwic, więc zaraz ktoś się zatrzymał i wezwał pomoc.
Ból w plecach niesamowity. Jeszcze czegoś takiego nie czułem. Przyjechała policja, później karetka i zabrali mnie do szpitala. Na miejscu tomograf i diagnoza: pęknięty krąg lędźwiowy, nerwy nienaruszone.
I tak od miesiąca żyję sobie w domu, w ortezie i dochodzę do siebie. Jak będę mieć szczęście, to w czerwcu może pójdę do parku.
Gnoja złapali kilka dni później. 19 maja rozprawa w sądzie. Dam znać, jak poszło.

Sprawą odszkodowania już zajmuje się kancelaria. Jako, że facet uciekł, to pieniądze wypłaci mi ubezpieczalnia jego OC, a później zgłosi się do niego z regresem. Mam zamiar nabić taki rachunek, że chłop się nie wypłaci

#polskiedrogi #wypadek trochę #konfitura
skrytek - Będzie #zalesie bo muszę to z siebie wyrzucić. Na początku marca potrącił m...

źródło: 1000046959

Pobierz
  • 200
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

Jako, że facet uciekł, to pieniądze wypłaci mi ubezpieczalnia jego OC, a później zgłosi się do niego z regresem

@skrytek: a kierujący ustalony?
Bo odszkodowanie oczywiście dostaniesz, alendo regresu potrzebny jest jeszcze kierujący.
A w tej sytuacji właściciel pojazdu w pełni legalnie może odmówić wskazania, jeśli mogłoby to narazić jego bądź jemu najbliższych na odpowiedzialność za przestępstwo
  • Odpowiedz
Jako, że facet uciekł, to pieniądze wypłaci mi ubezpieczalnia jego OC, a później zgłosi się do niego z regresem. Mam zamiar nabić taki rachunek, że chłop się nie wypłaci

@skrytek: to kompletuj cała dokumentację medyczną, zgłaszają że cię boli, że masz drętwienia, że ból ogranicza poruszanie itd. z wizyt w poradni też musisz zdobyć
  • Odpowiedz
  • 179
@hellfirehe: policja już wytypowała i zatrzymała kierującego. Prokuratura postawiła mu dwa zarzuty: spowodowanie wypadku i ucieczka z miejsca zdarzenia. On po potrąceniu uciekł drogową trasą średnicową, więc pewnie mają nagranie jego twarzy, bo tam jest mnóstwo kamer. Teraz tylko czekać na rozprawę i wyrok
  • Odpowiedz
@skrytek: właśnie tego się boję w życiu, że człowiek dba o siebie, uważa, a i tak czasem trafi na jakiegoś debila, który mi zniszczy zdrowie
  • Odpowiedz
  • 177
@somskia: powiem Ci, że żyłem raczej w przeświadczeniu, że nic mi się nie stanie. 37 lat mam i nie licząc dzieciństwa, to nigdy nie miałem jakichś niebezpiecznych sytuacji. Człowiek żył w tej swojej rutynie, myślał że nic go nie zaskoczy.
A teraz kubeł zimnej wody i zmiana życia z aktywnego na wegetację. Dobrze, że to tylko na kilka miesięcy, a nie trwałe kalectwo
  • Odpowiedz
  • 142
@Przypadkowy: tak zrobiłem. Na kontrolę do lekarza pojechałem transportem medycznym, na leżąco, bo lekarz kazał mi unikać pozycji siedzącej. 390 zł za godzinę biorą za taki transport ()
  • Odpowiedz
@skrytek: dobrze że żyjesz i masz szansę na normalne życia. A typa dojeżdżaj czym siedzą, bierz wszystkie możliwe rehabilitacje i pomoce dla ofiar wypadków. Auto dla niepełnosprawnych itd
  • Odpowiedz