Aktywne Wpisy

Kwasny_konfident +76
Słyszałeś(-łaś) już o żelkach-mutantach? (。◕‿‿◕。)
To są kwaśne żelki, odrzucone przez nas przy sortowaniu jakościowym. Trafiają tu:
– te za mocno ukwaszone (przypadkowo radioaktywne),
– te za słabo ukwaszone (łyse niczym Wulgarny ancymon z Grzymalina hehe),
– sklejone
To są kwaśne żelki, odrzucone przez nas przy sortowaniu jakościowym. Trafiają tu:
– te za mocno ukwaszone (przypadkowo radioaktywne),
– te za słabo ukwaszone (łyse niczym Wulgarny ancymon z Grzymalina hehe),
– sklejone
źródło: zelki-mutanty-kwasne-pakujemy
Pobierz
DziobakPepe +11
źródło: piękna polka
Pobierz

Chłop przeleciał przez rondo jak dzik i uderzył mnie, jak zjeżdżał z ronda, a ja byłem w połowie zebry. Zdążyłem tylko zrobić krok w tył, i chyba to mnie uratowało. I jeszcze to, że była to Corsa, a nie X6.
Facet uderzył mnie w prawe kolano, w lewą łydkę, a prawym łokciem urwałem mu boczne lusterko. Następnie wybiło mnie w powietrze i wylądowałem na plecach.
Na szczęście było to centrum Gliwic, więc zaraz ktoś się zatrzymał i wezwał pomoc.
Ból w plecach niesamowity. Jeszcze czegoś takiego nie czułem. Przyjechała policja, później karetka i zabrali mnie do szpitala. Na miejscu tomograf i diagnoza: pęknięty krąg lędźwiowy, nerwy nienaruszone.
I tak od miesiąca żyję sobie w domu, w ortezie i dochodzę do siebie. Jak będę mieć szczęście, to w czerwcu może pójdę do parku.
Gnoja złapali kilka dni później. 19 maja rozprawa w sądzie. Dam znać, jak poszło.
Sprawą odszkodowania już zajmuje się kancelaria. Jako, że facet uciekł, to pieniądze wypłaci mi ubezpieczalnia jego OC, a później zgłosi się do niego z regresem. Mam zamiar nabić taki rachunek, że chłop się nie wypłaci
#polskiedrogi #wypadek trochę #konfitura
źródło: 1000046959
Pobierz#pdk
@skrytek: a kierujący ustalony?
Bo odszkodowanie oczywiście dostaniesz, alendo regresu potrzebny jest jeszcze kierujący.
A w tej sytuacji właściciel pojazdu w pełni legalnie może odmówić wskazania, jeśli mogłoby to narazić jego bądź jemu najbliższych na odpowiedzialność za przestępstwo
@skrytek: to kompletuj cała dokumentację medyczną, zgłaszają że cię boli, że masz drętwienia, że ból ogranicza poruszanie itd. z wizyt w poradni też musisz zdobyć
Komentarz usunięty przez moderatora
A teraz kubeł zimnej wody i zmiana życia z aktywnego na wegetację. Dobrze, że to tylko na kilka miesięcy, a nie trwałe kalectwo
Nic mi na ten temat nie wiadomo ( ͡º ͜ʖ͡º)