Wpis z mikrobloga

@magicznyfred: Założenie było dość dobre. Dlaczego? Spora część wahających się czy niedzielnych wyborców, czyli takich bez poglądów leczy swoje kompleksy w różny sposób: furą, hobby czy pisaniem na wykopie i wyśmiewaniem się z Polski B ;) Tacy ludzie są bardzo podatni na perswazję i łatwo można im wmawiać różne bzdury, które u innych wywołują co najwyżej uśmieszek politowania. A zatem liczono, że ich się udomowi, przekona czy wręcz zaszantażuje -
  • Odpowiedz
@magicznyfred: @Protectorx no dobra, ale szczerze - najwięcej o Warszawie to mam wrażenie że mówił, jak go Nawrocki w kółko pytał o Warszawę. A ta tęcza w tle?? To chyba pamiętam jak raz u Mentzena powiedział "no tak, byłem na marszu bo wspieram wszystkich obywateli". Gdzie on to promował i gadał o tym ciągle?

Zrobienie z niego tęczowego Rafałka to udana zagrywka pisu.
  • Odpowiedz
@magicznyfred: w sumie szkoda że nigdy nie dowiemy się ile „odebrało” Rafałowi młode pokolenie ? Obstawiam że nie jedne się zniesmaczył i zagłosował przeciwko ko, które nie potrafi ogarnąć tego
  • Odpowiedz
  • 0
Gdzie on to promował i gadał o tym ciągle?

@Alabazam: chodzi o to, że jest z tym kojarzony. Krytykuje sam wybór jego osoby na kandydata. Miał już jakąś wyrobioną "gębę" i bez względu co by nie powiedział w kampanii dla wielu pozostał "trzaskowskim z Warszawy"
  • Odpowiedz
  • 0
@ipkis123: z mieszkaniem to jedyne co mu konkretnego wyciągnęli. Reszta to już "anonimowi informatorzy" na poziomie słynnej rozmowy Lisa i Karolaka z 2015 w TVP. Nawet prości ludzie tego nie łykneli.

Natomiast w pis'ie jakoś ogarnęli, że wystawienie Czarnka przyciągnełoby tylko beton ( a ten i tak by zagłosował) i nie wygenerowali by tym żadnych przepływów.

Nie poruszam w moim wpisie czy Nawrocki jest lepszy, czy gorszy, bo to dla
  • Odpowiedz
  • 2
@magicznyfred urodziłem się i mieszkam w większości w Warszawie i od dawna staram się głosować dokładnie przeciwnie, jak najczęściej głosuje Warszawa. Tu stopień zepsucia człowieka jest największy, jaki kiedykolwiek był. Pogoń za pieniądzem, pozerstwo. Nie chcę utożsamiać się z większością tych ludzi.
  • Odpowiedz