Wpis z mikrobloga

Ależ znalezisko w domu moich rodziców! Dwa zafoliowane breloczki z błękitnym czarnoksiężnikiem. Mają one równo 33 lata i zostały zakupione w duńskim Legolandzie ma wycieczce, którą wygrałem w komiksie Kaczor Donald(ʘʘ)
Tak ich było szkoda używać, że leżały w odmętach szafy od 1992 roku, a człowiek o nich zupełnie zapomniał....

#lego #wspomnienia #nostalgia
diterr - Ależ znalezisko w domu moich rodziców! Dwa zafoliowane breloczki z błękitnym...

źródło: temp_file5262988857974933156

Pobierz
  • 31
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

• 40
@greengos: Szukając znalazłem najstarszy z 1989, także to OPa mogą mieć faktycznie 33 lata, zalinkowałem zafoliowany, bo w resellu lego zawsze jest wielokrotnie droższe, gdy jest sealed.
  • Odpowiedz
via Android
  • 0
@greengos @ww00 mam nadzieję, że nic nie pomerdałem, ale tak sobie myślę, że to było jedyne miejsce, gdzie mogłem kupić sobie takie dwa breloczki od tak (ja i brat). W 1998 roku byłem już starszy i LEGO mniej mnie kręciło.
  • Odpowiedz
@diterr: ile ja kartek do KD wysyłałem... a wygrałem tylko raz i to książkę, którą już miałem ( ͡° ͜ʖ ͡°) pamiętam, że najbardziej to chyba chciałem kolejkę (była raz w numerze na święta) i oczywiście też nie wygrałem. Za to, co ja na znaczki wydałem przez te lata, to mogłem ja sobie spokojnie sam kupić i pewnie jeszcze parę rzeczy :)
  • Odpowiedz
via Android
  • 11
@Katedra_z_chlebkiem u mnie dokładnie to był Donald i Spółka (to samo wydawnictwo, ale komiks rozmiarowo mniejszy i grubszy, wychodził zanim pojawiły się Giganty). My czytaliśmy, a mama słała konkursy no i się udało! Wpierw miała być to podróż autokarem na 3-4 dni, a skończyło się na samolocie (mój pierwszy lot). Dla takiego dzieciaka, którym byłem to był inny świat. Wszystko kolorowe i nie zdezelowane (jak nasze wesołe miasteczka), wszystko na bogato!
  • Odpowiedz
@diterr: To wspaniałe wspomnienia! Musiałeś specjalnie paszport wyrabiać? Ja pamiętam w którymś Kaczorze Donaldzie konkurs z wycieczką do Disneylandu, ale to była jedna z tych nagród, co równie dobrze mogli napisać, że latanie na smoku albo latanie z Davidem Copperfieldem, czyli nierealne. W latach 90. zobaczyć zagranicę to było dla mnie niepojęte. Gratulacje, też bym taki film trzymał, żeby wnukom pokazać :)
  • Odpowiedz
via Android
  • 1
@Katedra_z_chlebkiem tak, paszporty były robione specjalnie na tę okazję, wtedy jeszcze granatowe.
A co głównych wycieczek to w pierwszych Kaczorach były loty na Florydę do Disneylandu, później już do Paryża, kiedy tam Disneyland został otwarty, a ja w tym konkursie trafiłem do Legolandu. Inaczej, ale gdybym miał wybór to chyba właśnie i tak wybrałbym Legoland( ͡º ͜ʖ͡º)
Już moje dzieci to oglądały, więc tak, następne w
  • Odpowiedz