Wpis z mikrobloga

gdzie prowadzicie głębokie i inspirujące dyskusje odkąd przestaliście na wykopie?

@serio_serio: pisze sobie dziennik. Rozpisywałem ostatnio sobie jeden temat a zaczęło się od pytania:
'Czy tylka ja nie lubię mówić irl ile mam lat? Nie chcę by ludzie wiedzieli że w moim wieku wciąż przegrywam i jestem nieudacznikiem"

Na wykopie pytając nigdy nie utrzymam podobnie bardzo niskiego poziomu wypowiedzi i braku konstruktywnej krytyki oraz wytknięcia logicznych błędów.
  • Odpowiedz
@serio_serio: poza internetem, z jedną z niewielu osób z którymi nadaje na podobnych falach, podobnie ciekawych świata - nawet jak się nie zgadzamy. Czym bardziej się nie zgadzamy tym lepiej, lubię żywe dyskusje
  • Odpowiedz
  • 0
Na wykopie pytając nigdy nie utrzymam podobnie bardzo niskiego poziomu wypowiedzi i braku konstruktywnej krytyki oraz wytknięcia logicznych błędów.

@Uuroboros: ee nie że się czepiam ale chcę zrozumieć. to zdanie na pewno tak miało wyglądać?
  • Odpowiedz
@serio_serio: nie :P to często są różne osoby w różnym czasie w moim życiu. Zwykle jedna, dwie osoby przez rok, dwa, trzy a potem ktoś inny z racji zmiany miejsca zamieszkania czy innych okoliczności. Brakuje mi nowych znajomości aktualnie.
  • Odpowiedz
  • 0
@retronom: to i tak nieźle, że znajdujesz takich pasujących. ja mam irl niby sporo znajomych ale jakieś to takie nie wiem, wszystko się z czasem spłyca tzn. ludziom się nie chce gadać o abstrakcyjnych rzeczach, wolą się skupiać na problemach dnia codziennego czy powierzchownych current thingach. a w necie właściwie jeszcze gorzej z tym. dobra, ponarzekałam sobie xd
  • Odpowiedz
@serio_serio: któryś z filozofów pisał że czym więcej ludzi w pomieszczeniu tym niższa jego intelektualna temperatura. Nie chcę robić z siebie jakiegoś oświeconego freethinkera, ale właśnie rozmowa o abstrakcyjnych ideach jest ciekawa a zmuszanie się do small talku jest dla mnie męczące i denne. Chociaż uczę się z tym jakoś żyć, nawet shipostujac na wykopie czasem o niczym. Ma to jakaś wartość. Tylko innego rodzaju
  • Odpowiedz
@serio_serio: i dzięki temu wiesz że sąsiadka troszczy się o przyszle wydarzenia, widzi, rozumuje i wyraża chęć kolejnego spotkania :p jak chcesz coś więcej to zaproś ją na kawę i ciastko
  • Odpowiedz