Wpis z mikrobloga

Ależ znalezisko w domu moich rodziców! Dwa zafoliowane breloczki z błękitnym czarnoksiężnikiem. Mają one równo 33 lata i zostały zakupione w duńskim Legolandzie ma wycieczce, którą wygrałem w komiksie Kaczor Donald(ʘʘ)
Tak ich było szkoda używać, że leżały w odmętach szafy od 1992 roku, a człowiek o nich zupełnie zapomniał....

#lego #wspomnienia #nostalgia
diterr - Ależ znalezisko w domu moich rodziców! Dwa zafoliowane breloczki z błękitnym...

źródło: temp_file5262988857974933156

Pobierz
  • 31
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

via Android
  • 5
@Kolarzino @Katedra_z_chlebkiem no to powiem Wam coś jeszcze... wygrana wyglądała tak, że jedzie dziecko, które wygrało i dorosła osoba towarzysząca. No, ale mam młodszego brata...i moja Mama tak to załatwiła z bardzo miłą panią (ze strony organizatora), że do Legolandu poleciałem ja, moja Mama i brat. Całkowicie za darmo, po prostu w ramach wygranej(ʘʘ) Na Okęciu został tylko mój Tata, który przez cały dzień się bardzo
  • Odpowiedz
@diterr: co za historia :) ale też mi przypomniałeś wcześniejszym komentarzem, że na początku lat 90. Disneyland na Florydzie był reklamowany nawet w TVP1 (gdzieś w okolicach bloków bajek Disneya) i faktycznie w paru czasopismach był do wygrania. A w Kaczorze Donaldzie był później ten we Francji.
Zazdro tego Legolandu. Dziś by mnie to w ogóle nie jarało, ale jako dziecko bardzo lubiłem Lego.
  • Odpowiedz
via Android
  • 1
@Katedra_z_chlebkiem wtedy to było coś, co racja to racja( ͡º ͜ʖ͡º) Tym bardziej, że wyobraźnię napędzało te kilka fotek Legolandu, które były umieszczane w komiksach. Taki papierowy ekran. Było, minęło, a wspomnienia zostały, dziś ożywione odnalezionymi breloczkami( ͡º ͜ʖ͡º)
Ale w Lotto nigdy nie wygrałem, jakby co¯_(ツ)_/¯
  • Odpowiedz
via Android
  • 2
@TinWoodman @Katedra_z_chlebkiem a swoją drogą przypomniało mi się jeszcze dziś z rana, że ten film na prośbę mojej wychowawczyni, oglądały na lekcjach 3 klasy równolegle z mojego rocznika, co by dzieci zobaczyły sobie zachodni park rozrywki. Ależ abstrakcja na dzisiejsze czasy( ͡º ͜ʖ͡º)
  • Odpowiedz