Aktywne Wpisy

splinter96 +112
Treść przeznaczona dla osób powyżej 18 roku życia...

HoroLive +21
Wynajmuje mieszkanie ok 3 lata, nagromadziłem tam pełno rzeczy, mam pełno książek, ubrań. Mieszkanie było puste, pokupowałem tam meble, łożko, pralke, lodówke, rolety, karnisze, jakiś dywan. Wszystko praktycznie urządzałem. (wszystko jest moje mam paragony). Właściciel mieszkania ogłosił, że mieszkanie idzie na sprzedaż.
Da się jakoś to zablokować? Co teraz z tymi rzeczami co kupiłem zrobić. Chodzę od rana zdenerwowany nie wiem co robić.
#nieruchomosci #kiciochpyta
Da się jakoś to zablokować? Co teraz z tymi rzeczami co kupiłem zrobić. Chodzę od rana zdenerwowany nie wiem co robić.
#nieruchomosci #kiciochpyta

Programuje już ponad 5 lat, głównie front choć jestem fullstackiem, pisze płynnie w go/rust/.net/typescript. Siedze nad tym światem AI od kilku miesięcy starając się naprawdę poszerzyć swoje kompetencje w tym temacie. Zrobiłem dziesiątki projektów przy użyciu cursora/junie/windsurfa i tak jak rzeczywiście proste MVP jestem w stanie złożyć w godzinke/dwie to żadnej więcej wartości nie mogę wyciąganąć z tego AI [obv używam ai autocompletion, rzucam gównem w chaty i patrze co sie przykleja a co odbija, jakieś proste algorytmy ktore znam praktycznie na pamiec to prosze chaty zeby wypluły zamiast pisac/szukac na stack overflow] ale to co najwyżej zwiększa moją produktywność a nie moge sobie wyobrazić żeby ktoś bez naprawdę szeroko rozwiniętej wiedzy był w stanie stwrozyć i utrzymywać produkt.
Czy ktoś z wykopków pracuje np w firmei gdzie naprawdę AI pisze już część kodu i rzeczywiscie można uznać że lepiej mieć taki AI niz programiste czy raczej dośwaidczenia sa takie jak u mnie że można jakiś projekt pociągnąć na początku ale potem AI odbija sie od ściany i nie da sie tego pchnąć dalej bez rozległej wiedzy technicznej?
#programowanie #programista15k #ai #vibecoding #informatyka
Nikt kto z tym pracuje tak nie myśli. Pracuje w firmie gdzie Ai generuje kod i bez programistów to nie może pracować.
Ofert pracy dla juniorów nie ma nie przez Ai tylko dlatego że juniorzy teraz za dużo zarabiają. Kiedy ja zaczynalem z 15 lat temu to jeden senior kosztował może 5 juniorów. Teraz w koszcie seniora masz może dwóch
Rozumiem, że warto używać tych narzędzi do pracy w waszej opinii ale to nie jest jakiś doomsday że tak powiem?
To co wygeneruje zwykle trzeba poprawiać osobiście.
Prawda jest taka, że jakbym miał firmę robiącą AI, modele, agentów itd to krzyczałbym najgłośniej, że nie potrzeba programistów bo $$$ by napływał.
Ale do delektowania prostej, schematycznej pracy jest dobry. Jest w stanie
W sumie to nikt z programistów tak nie sądzi.
Pomaga bardzo ale
@RevangE: Z wycięcia wszystkich zbędnych rzeczy. To co robiłem mniej więcej 3-4 godziny robię w godzinę. I akurat to jest mierzalne. Czasami robię rzeczy całkowicie sam tylko dlatego żeby ćwiczyć skilla.
To jest akurat kompletna bzdura. Ale spoko też tak mówiłem jak nie używałem :)